Prvog dana takmičenja na Australian openu Novak Đoković je rano jutros igrao protiv Čileanca Nikolasa Masua, dok je Jelena Janković na startu odmerila snage sa Kanađankom Aleksandrom Vozniak.
Đoković je na prvom grend slem turniru ove sezone postavljen za 14. nosioca, a žrebom mu je već u prvom kolu određen nimalo naivan protivnik.

Prvog dana takmičenja na Australian openu Novak Đoković je rano jutros igrao protiv Čileanca Nikolasa Masua, dok je Jelena Janković na startu odmerila snage sa Kanađankom Aleksandrom Vozniak.
Đoković je na prvom grend slem turniru ove sezone postavljen za 14. nosioca, a žrebom mu je već u prvom kolu određen nimalo naivan protivnik. Čileanac ima osvojenih šest titula u karijeri i trenutno je 42. na ATP listi. Jedan protiv drugog igrali su samo jednom – u finalu Amersforta jula prošle godine, kada je Đoković osvojio prvi turnir u karijeri.

Rodik pobedio Federera u egzibiciji

Amerikanac Endi Rodik savladao je najboljeg tenisera sveta, Švajcarca Rožea Federera 6:2, 3:6, 6:3, u finalu egzibicionog turnira u Melburnu.

Obojici je to bio poslednji meč uoči prvog grend slem turnira Australian opena. Dosadašnji međusobni skor dvojice tenisera u zvaničnim mečevima je 12:1 za Federera, a Švajcarac je uprkos ovom porazu najveći favorit za osvajanje titule u Melburnu. Dosad je devet puta pobeđivao na grend slem turnirima, a 2006. je završio sa 92 pobede, uz samo pet poraza.

Na terenu broj 3. jutros je u Melburnu igrala od juče 11. teniserka sveta Jelena Janković kojoj je prva protivnica na Australian openu 92. na svetu Kanađanka Vozniak. Iako je Jankovićeva u prošlosti znala da već na startu velikih turnira lako gubi od potpuno nepoznatih teniserki, forma u kojoj se trenutno nalazi (osvojen turnir u Ouklendu i finale Sidneja), ne ostavljaju prostora za takva razmišljanja. Za razliku od Ivanovićeve koja će sutra igrati protiv Vanie King i kojoj već u eventualnom četvrtom kolu sledi susret sa Šarapovom, Jankovićeva je imala sreće sa žrebom. Ni jedna ni druga u Australiji nemaju mnogo da izgube, jer su prošle godine stigle samo do drugog kola.
Sutra će na teren i Janko Tipsarević i to protiv odličnog Argentinca Davida Nalbandiana, dok će poslednji koji se izborio za mesto u glavnom žrebu Ilija Bozoljac igrati protiv Hrvata Marina Ćilića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari