Košarkaši FMP danas od 17.45 časova igraju prvi meč polufinala ULEB kupa u Viljnusu protiv Lijetvos Ritasa. Posle osvajanja nacionalnog kupa, nekoliko sjajnih rezultata u Jadranskoj ligi i pobede nad Hapoelom iz Jerusalima prošlog utorka, klub iz predgrađa Beograda sutra očekuje najvažnija utakmica sezone u prepunoj dvorani u Viljnusu.

Košarkaši FMP danas od 17.45 časova igraju prvi meč polufinala ULEB kupa u Viljnusu protiv Lijetvos Ritasa. Posle osvajanja nacionalnog kupa, nekoliko sjajnih rezultata u Jadranskoj ligi i pobede nad Hapoelom iz Jerusalima prošlog utorka, klub iz predgrađa Beograda sutra očekuje najvažnija utakmica sezone u prepunoj dvorani u Viljnusu. Iako nikada nisu gostovali u Litvaniji i osetili atmosferu koja ih čeka pred 11.000 vatrenih navijača, „panteri“ u meč ulaze samouvereno.
– Napašćemo ih, idemo na pobedu. Putujemo u Litvaniju sa takvim stavom jer nam se bilo kakvo kalkulisanje može obiti o glavu pred revanš u Železniku 20. marta – prokomentarisao je posle meča sa Cibonom bek Branko Cvetković.
FMP u današnji duel ulazi kompletan sa oporavljenim Krstovićem. Sa druge strane Lijetvos će po svemu sudeći biti bez pomoći bivše NBA zvezde Karima Raša koji se povredio na treningu u petak. Međutim, trener FMP Vlada Vukoičić poziva na oprez.
– Neizvesno je da li će Raš igrati protiv nas. On jeste važan igrač za Lijetuvos ali ne pridajemo tome veliki značaj. Često odsustvo glavnog igrača zna da motiviše ostatak ekipe- rekao je Vukoičić.
Posle odlaska Zmaga Sagadina vicešampiona Litvanije sa klupe predvodi bivši košarkaš i trener Crvene Zvezde Aleksandar Trifunović. Dvomeč sa Litvancima ima i dodatnu težinu s obzirom da prolazak u finale otvara mogućnost još jednog mesta srpskoj košarci u Evroligi naredne sezone. U drugom polufinalnom meču sastaju se Real iz Madrida i Uniks iz Kazanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari