Fed Kup reprezentacija Srbije plasirala se u plej-of za popunu Svetske B grupe. Do ovog velikog uspeha izabranice Dejana Vraneša stigle su trijumfom nad Rumunijom u Plovdivu, u meču mini plej-ofa prve grupe Evro-afričke zone – 2:1. Naše teniserke su kao i u duelu sa Slovenijom, koji je rešavao pitanje prvog mesta u grupi, i protiv Rumunije ključni poen ostvarile u dublu.

Fed Kup reprezentacija Srbije plasirala se u plej-of za popunu Svetske B grupe. Do ovog velikog uspeha izabranice Dejana Vraneša stigle su trijumfom nad Rumunijom u Plovdivu, u meču mini plej-ofa prve grupe Evro-afričke zone – 2:1. Naše teniserke su kao i u duelu sa Slovenijom, koji je rešavao pitanje prvog mesta u grupi, i protiv Rumunije ključni poen ostvarile u dublu. Jelena Janković i Ana Timotić u dva seta bile su bolje od Madaline Goineu i Monike Nikulesku (6:4, 6:1). Ovom odlučujućem meču, prethodio je poraz Timotićeve od Goine – 2:1 (1:6, 6:4, 6:3), a izjednačujući poen donela je Jankovićeva trijumfom nad Joanu Raluku Olaru – 2:0 (6:3, 6:4).

IVANOVIĆ: Želim da igram za reprezentaciju

Prema najavama čelnika Teniskog saveza, moguće je da za našu selekciju u meču za popunu Svetske grupe, koji će se igrati u julu, nastupi i Ana Ivanović, čime bi Srbija konačno okupila najbolje što ima u ženskom tenisu. Zbog ranije isplaniranih kondicionih priprema, Ivanovićeva nije mogla da bude deo Fed reprezentacije u Plovdivu, što ne znači da neće i da nema želju da učestvuje u overi učešća u Svetskoj grupi.

– Biću na vezi sa selektorom Dejanom Vraneša. Mada, sve zavisi kako će se TSS postaviti. Bilo je ranije mnogo problema, ali se nadam da će sada sve biti korektno. Stvarno sam mnogo uzbuđena, jer želim da branim boje države i sigurna sam da sa Jelenom mogu uspešno da igram u Svetskoj grupi – istakla je Ana Ivanović.

– Igrati za svoju zemlju je nešto posebno, izgarati za svaki poen, dati sve od sebe i pored svih nepovoljnih okolnosti. Imala sam veliku želju da pomognem reprezentaciji da ostvari ono što je delovalo neostvarivo i ono što smo godinama pokušavali. U nekim trenucima tokom svih ovih mečeva osećala sam izuzetan umor, ali želja za pobedom motivisala me je da idem dalje i borim se. Ponosna sam i srećna jer je ovo veliki uspeh za srpski tenis – prvi put u istoriji nalazimo se nadomak Svetske grupe – rekla je najbolja srpska teniserka Jelena Janković.
Potencijalni rival naše Fed Kup reprezentacije je neka od osam selekcija koje igraju B diviziju Svetske grupe. U igri su Slovačka, Češka, Nemačka, Hrvatska, Kanada, Izrael, Austrija i Australija. A ime rivala će se definitivno znati sutra ili u sredu kada će biti obavljen žreb. Uprkos ovom sjajnom rezultatu srpska reprezentacija je još daleko od prave elite. Svetska grupa ima dva nivoa, a naše teniserke će se boriti za ulazak u niži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari