Napeto u Kaunasu, Tel Avivu i Milanu 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Još pet kola ostalo je do kraja regularnog dela Evrolige.

Situacija je takva da za pet preostalih mesta (Fenerbahče, CSKA i Real obezbedili učešće) konkuriše najmanje osam timova, uz Žalgiris, koji je zadržao teorijske šanse da produži sezonu u elitnom takmičenju. Zato će za izabranike Šarunasa Jasikevičijusa večerašnji meč sa Bajernom biti od izuzetne važnosti; ništa manje napeto neće biti u Tel Avivu gde će Makabi ugostiti Efes, kao ni u Milanu koji će dočekati Olimpijakos.

Efes je ubedljivim trijumfom nad Barselonom obezbedio bolji međusobni skor u eventualnom poravnanju s Kataloncima na kraju regularnog dela. Vasilije Micić i saigrači najbliži su četvrtom mestu koje će garantovati prednost domaćeg terena u eliminacionoj fazi, međutim večeras će se nameriti na odlični Makabi koji je u seriji od sedam pobeda na poslednjih 10 evroligaških mečeva. Milano će biti u prilici da kod kuće stekne prednost u odnosu pobeda i poraza protiv direktnog takmaca za mesto u plej-ofu. Olimpijakos je u Podgorici napokon prekinuo niz od pet poraza; u međuvremenu je Janis Tima prosleđen Himkiju na pozajmicu do kraja sezone čime su Atinjani potencijalno u opasnosti da dodatno pokvare procente šuta za tri poena. Milano je iznenađujuće slavio u prvom meču i eventualni ri-brejk bio bi od suštinske važnosti za izabranike Davida Blata.

– Sa kompletnim sastavom Milano je jedan od napadački najpotentnijih timova u Evroligi. Nalaze se u dobroj seriji rezultata i nama će jedino rešenje biti kvalitetna odbrana. Obratićemo pažnju na brojne detalje i ukoliko budemo napadački na željenom nivou mislim da bismo mogli da iznenadimo Milano – poručio je Blat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari