Nataša Kovačević odlazi u FIBA 1

Dosadašnja predsednica KKŽ Crvena zvezda Nataša Kovačević nije više na toj poziciji.

Nataša je u dogovoru i nakon konsultacija sa najužim rukovodstvom ženskog kluba, ali i sa Nebojšom Čovićem, predsednikom muškog kluba, odlučila da zbog velikog broja obaveza, novog angažmana u FIBA, i nemogućnosti da u punom kapacitetu obavlja svoju funkciju, prepusti to mesto nekom drugom. Do imenovanja novog predsednika kluba, tu funkciju će privremeno obavljati Anđa Vukmirović. Nekadašnja članica i igračica čuvene ekipe crveno-belih koja je 1979. godine osvojila titulu prvaka Evrope, obavljala je u prethodnom periodu funkciju predsednice Skupštine KKŽ Crvena zvezda.

– Od strane FIBA izabrana sam da budem polaznik dvogodišnjeg edukativnog projekta „Time out“ koji se organizuje pod pokroviteljstvom Univerziteta u Njukaslu. S obzirom da će to podrazumevati česta putovanja i duže boravke na Univerzitetima u Pragu, Budimpešti, Ljubljani i Ženevi, ne bih bila u mogućnosti da se u dovoljnoj i očekivanoj meri posvetim radu u ŽKK Crvena zvezda. Zato sam, u dogovoru sa najužim i najbližim članovima rukovodstva kluba, donela odluku da se povučem sa mesta predsednice i tu poziciju prepustim nekome ko može da mu se posveti u potpunosti – rekla je Nataša Kovačević.

Ona je dodala da odluka nije bila laka, da veruje da će Zvezda i ubuduće dominirati srpskom ženskom košarkom, te da se posebno zahvaljuje Nebojši Čoviću, koji je mnogo uradio za ženski klub.

– Moram da istaknem da ovo nije moje zbogom Crvenoj zvezdi, već samo doviđenja. Košarka je moja najveća ljubav, a Zvezda moja druga kuća i nadam se ponovnom povratku – zaključila je Kovačevićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari