Naučena lekcija iz Beograda 1

Partizan je pobedom nad istoimenom ekipom u Monaku (71:68) ostao u trci za plasman u četvrtfinale Evrokupa, zadržao sudbinu u svojim rukama i verovatno prebacio plan kad je ovo takmičenje u pitanju.

Samo sedam dana posle raštimovane utakmice istih rivala u Beogradu, crno-beli su izgledali kudikamo bolje, ozbiljnije i opasnije. Ostao je žal za promašenim poslednjim šutem Stefana Jankovića kojim bi došli do boljeg međusobnog skora protiv Monaka, ali može da se sledi i drugi rezon – zašto se ne bi išlo na pobedu u obe preostale utakmice.

Kao što je Trener Andrea Trinkijeri i javno apostrofirao, odbrana je i ovog puta bila ključ pobede njegove ekipe. Protiv fizički jače ekipe, Partizan je uspeo da zaustavi glavne poluge, Nidama i Kikanovića, kao i DŽerod DŽons koji je u Beogradu pravio haos, a u revanšu ostao bez poena. Strateg Monaka Sašo Filipovski odigrao je meč sa samo osam igrača i jedini koji je pravio velike probleme crno-belima bio je Lekomb, kojeg je u finišu Si potpuno primirio. Ključni element u igri ipak je bio ofanzivni skok, od ukupno 12, čak tri su od poslednja dva napada napravili pet prilika. U svim ostalim statističkim kategorijama rivali su bili slični, ali je konce igre u većem delu susreta u rukama držala Trinkijerijeva četa.

– Odigrali smo odličnu utakmicu, visokog intenziteta sa mnogo energije. Čak smo u nekim momentima igrali i pametno. Nema gorčine zbog promašenog poslednjeg zicera, sve će nas ovako pogurati da budemo bolji, da hrabro prihvatimo nove izazove. U Beogradu smo smanjili zaostatak u poslednjoj četvrtini, pokazali energiju i srce, ali nismo igrali košarku. Danas jesmo igrali košarku i video sam mnogo pozitivnih stvari. „Spejsing“ i realizacija su od njih ključne – rekao je Trinkijeri po završetku meča.

Crno-belima do kraja Top 16 runde preostaju još dve utakmice, sledeće srede dočekuju Ritas, i u poslednjem kolu gostuju Albi. Postoji mnogo kalkulacija, posebno jer su u ovoj grupi za plasman dalje teoretski u igri sve četiri ekipe. Partizan bi sa dve pobede bio siguran učesnik četvrtfinala, dok bi u slučaju samo jednog trijumfa epilog zavisio od ostalih rezultata. Pobeda nad Ritasom svakako je imperativ i posle te runde sve će biti mnogo jasnije.

Grupa E

4. kolo

Monako – Partizan 68:71

Alba – Ritas 87:85

1. Monako 2-2

2. Alba 3-1

3. Partizan 2-2

4. Ritas 1-3

5. kolo

Partizan – Ritas 30. januar

Monako – Alba 29. januar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari