Miroslav Đukić može da odahne. Barem kada se radi o defanzivnom igračkom kadru. Trener Partizana neće, istina, na sutrašnjem gostovanju u Apatinu na gol liniju moći da pošalje (opet) povređenog prvog golmana Kralja ni njegovog, zbog greha iz 129. večitog derbija, suspendovanog zamenika Asprogenisa, ali bi zato u poslednju liniju trebalo da se vrate starter Lomić (odradio kaznu) i, sve do preloma nosa u istom susretu sa Zvezdom, nezamenjivi štoper Miloš Mihajlov.

Miroslav Đukić može da odahne. Barem kada se radi o defanzivnom igračkom kadru. Trener Partizana neće, istina, na sutrašnjem gostovanju u Apatinu na gol liniju moći da pošalje (opet) povređenog prvog golmana Kralja ni njegovog, zbog greha iz 129. večitog derbija, suspendovanog zamenika Asprogenisa, ali bi zato u poslednju liniju trebalo da se vrate starter Lomić (odradio kaznu) i, sve do preloma nosa u istom susretu sa Zvezdom, nezamenjivi štoper Miloš Mihajlov. Mada je prva dijagnoza glasila tri nedelje bez lopte, centralni odbrambeni fudbaler kluba iz Humske nastavio je sa radom i već sutra se, posle svega 15 dana i dve propuštene utakmice, vraća u prvih 11. I to bez maske, koja je obavezna u ovakvim situacijama.
– Probao sam da igram s njom, koristio je na prvim treninzima, ali sam je uz dozvolu lekara i trenera prestao nositi. Više mi je odmagala, nego pomagala. S jedne strane, maska me je štitila od neželjenih i opasnih udaraca, ali u isto vreme ograničavala mi kretanje i sužavala vidokrug. Baš neprijatan osećaj. Na moju sreću, pauza je donela rezultate, kost je srasla brže nego što se očekivalo, skroz sam se oporavio i spremno dočekujem povratak u tim – kaže letošnje pojačanje crno-belih, koji se posle zimskih priprema ustalio u prvoj postavi.
U duelu sa ekipom Mladosti, nekadašnji igrač Voždovca i njegovi saigrači nemaju pravo izbora, jer ih samo pobeda zadržava na podnošljivih sedam bodova zaostatka za Zvezdom i produžava nadu u preokret na vrhu tabele, u finišu plej-ofa.
– Nismo iskoristili Zvezdine očekivane kikseve, ali smo i dalje u trci za titulu. Nemamo pravo, a ni želju, da se odreknemo šampionskih ambicija. Nastavljamo da skupljamo bodove. Maksimalan učinak sutra u Apatinu i sledeće srede u Kuli opet bi nas doveo u situaciju da, u večitom derbiju, hvatamo ključni korak sa liderom. Ali, o tome ćemo misliti kada bude vreme, prvo da prebrodimo ova dva, po tradiciji, teška gostovanja – zna red poteza Mihajlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari