Pre nešto više od tri meseca dolazak madridskog Reala u beogradski hram košarke dočekan je sa velikim oduševljenjem i uz ogroman respekt prema najtrofejnijem evropskom klubu. Košarkaši Crvene zvezde najozbiljnije moguće shvatili su tadašnji duel i uz enormnu angažovanost i srčanost prosto su „oduvali“ kraljeve evropske košarke (100:81).

Pre nešto više od tri meseca dolazak madridskog Reala u beogradski hram košarke dočekan je sa velikim oduševljenjem i uz ogroman respekt prema najtrofejnijem evropskom klubu. Košarkaši Crvene zvezde najozbiljnije moguće shvatili su tadašnji duel i uz enormnu angažovanost i srčanost prosto su „oduvali“ kraljeve evropske košarke (100:81). Danas, Španci su ponovo tu, u okviru prvog meča četvrtine finala ULEB Kupa gostuju Crvenoj zvezdi, a u taboru tima sa Malog Kalemegdana tinja samo jedna želja – da se ponovi 14. novembar 2006. godine.
– Prijatelj mi je nedavno rekao da kada mi je dosadno pogledam kasetu sa meča sa Realom jer će me to odmah razveseliti. Ta utakmica je stvarno bila jedna od naših najboljih i naravno da svi priželjkujemo da i večeras ponovimo takvu partiju. U meč ulazimo rasterećeno, a kada je tako, uvek se da i više od 100 odsto mogućnosti. Od prvog duela sa Himkijem mislimo samo o Realu i punoj dvorani, sjajnoj atmosferi i nadamo se pobedi – iskren je strateg Zvezde Dragan Šakota.

Parovi četvrtfinala

Hapoel (Migdal) – FMP, Strazbur – Lietvuos Reitas, Crvena zvezda – Real Madrid, Uniks – Montepaski

Trener Beograđana je svestan da im u goste dolazi jedan od najboljih timova na Starom kontinentu, ali ga to ne obeshrabruje.
– Kao i prošle i ove godine smo imali težak žreb, dobili smo u četvrtfinalu rivala koji je bio prvi u našoj grupi i koji je jedan od najjačih u Evropi. U njihovoj igri se nije mnogo toga promenilo od prethodnih naših duela. I dalje su prvi u ACB ligi, imaju brzinu i izuzetno dobar ofanzivni skok, kvalitet koji je stalno prisutan i kada ne igraju najbolje što mogu. Međutim, sigurno je da će oni ovom meču pristupiti mnogo drugačije nego onom prvom u Pioniru. Mi smo tada imali nekih kadrovskih problema, njih je to možda i previše opustilo i iznenadili su se našom partijom. Osvetilo im se to što su nas olako shvatili. Sigurno je da će sada biti mnogo ozbiljniji i da će oni mnogo bolje shvatiti prvi meč, a mi revanš u Madridu – uverava Šakota.
Što se tiče kadrovskih problema ni tu nema nekih novina.
– Što se tiče povreda, nema tu mnogo priče. Od kako je dobio udarac u mišić, pre šest dana, Milošević nije trenirao, Burks je bio bolestan te je propustio trening u ponedeljak, dok Gurović ima hroničan problem sa Ahilovom tetivom. Ipak, svi će oni biti u sastavu i nadam se da će svi igrači dati pun doprinos. Voljni momenat može sve da nadoknadi-poručio je strateg crveno – belih.
Drugi srpski predstavnik u ULEB Kupu FMP iz Železnika, večeras u Jerusalimu gostuje Hapoelu. Dva tima su se ranije već susrela u polufinalu ovog takmičenja 2004. godine i tada su Izraelci izašli kao pobednici iz dvomeča, kasnije se i okitili jedinom evropskom krunom. Ovaj meč počinje u 18 sati, kao i duel u Pioniru, za koji su karte rasprodate u roku od dva sata istog dana kada su i puštene u prodaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari