Nekad beše sport za gospodu 1

Dan nakon što je stigla vest da je Nik Kirjos novčano kažnjen zbog nesportskog ponašanja tokom turnira u Šangaju, doneta je odluka da još jedan teniser Fabio Fonjini bude uslovno suspendovan sa dva grend slema zbog vređanja sudije na Otvorenom prvenstvu SAD ove godine.

 Tako će Italijan, koji je inače danas završio svoj nastup u Šangaju pošto ga je nadigrao Rafael Nadal u osmini finala, morati da pripazi na svoje ponašanje u narednom periodu. Naime, Bord Grend slema naveo da će Fonjini biti izbačen sa dva najveća turnira, ako mu se pre kraja 2019. godine ponovi ispad sličan onome u NJujorku, kada je vređao sudiju Luiz Engzel, nazivajući je „droljom“.

Zbog ovog ponašanja italijanski igrač je već novčano sa 96.000 dolara, ali će taj iznos biti smanjen na 48.000 ako se bude dobro ponašao u naredne dve godine. Na drugoj strani, Niku Kirjosu, koji je bez objašnjenja napustio meč protiv Stiva DŽonsona na turniru u Šangaju, oduzet je novac u iznosu od 21.085 dolara koji dobija svaki igrač za plasman u prvo kolo turnira, a uz to mora da plati i 10,000 dolara, jer su teniski zvaničnici okarakterisali njegovo ponašanje kao nesportsko.

Australijanac, koji je iznerviran sudijskim odlukama koje mu nisu išle u korist izašao sa terena posle gubitka prvog seta, pravdao se da je od meča odustao zbog stomačnih tegoba ali njegovo objašnjenje nije uvaženo.

 
Federer: Igramo zbog nagrada

Rodžer Federer veruje da teniseri igraju sve duže zato što nagradni fondovi rastu. Švajcarac, koji ima 36 godina i koji je ove sezone osvojio nekoliko velikih turnira, istakao je da je novac takođe motivacija za produžetak karijere. „Nagradni fondovi rastu, možda je to jedan od podsticaja da nastavimo da igramo. Takođe, igrači ostaju zdraviji jer više ulažu u masaže, terapeute, oporavke. Turniri i ATP nam omogućavaju bolju uslugu. Mnogo lakše se i putuje nego pre, imamo direktne letove. Sve to omogućava da igramo duže“, rekao je Federer. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari