– Svi znamo koliko nam Abubakar znači. Čak razmišljamo o obnovi njegovog ugovora, svesni smo da je na tržištu malo takvih igrača. Ako sam se dosad pitao i odsad ću. Naravno, postoje interesi kluba, pa neka odluka može da se promeni, ako je opravdana – ostao je Iliev nedorečen po pitanju ponude kineskog Šenžena teške milion evra.

U crno-belom taboru je sada i novajlija Everton koji slovi za kvalitetnog fudbalera, kao i Gogua, ali se Partizan okrenuo i tradicionalnom jačanju iz sopstvenih redova, a jedan od potencijala je i Veljko Birmančević. Iliev od njih očekuje da stasaju i da se ukomponuju do leta, a da onda uz nova pojačanja izađu na međunarodnu scenu i u novu sezonu.

– Nažalost, imamo veliki bodovni zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu i objektivno nismo u situaciji da je jurimo. Ali ovo je trenutak da napravimo program i sistem da se to više ne ponavlja, već da dođemo u situaciju da od leta imamo jaku takmičarsku ekipu spremnu da igra i u prvenstvu i u Evropi. Sada je trenutak da naš ogroman potencijal, naše klince predstavimo publici, a Evropi da pokažemo da sa pravom zauzimamo poziciju druge najbolje omladinske škole, odmah iza Ajaksove – naglasio je Iliev.