Fudbaleri Partizana ulaze u prolećni deo sezone sa potpuno drugačijim ambicijama u odnosu na prvo kolo šampionata. “Parni valjak“ ima 26 bodova manje od Crvene zvezde pa bi priča o tituli bila naučna fantastika, iako se igra u novom formatu u kojem se bodovi prepolovljavaju pred poslednjih sedam kola plej-ofa i plej-auta. Prva prepreka između crno-belih i tri boda biće OFK Beograd na Vračaru (nedelja, 14.00), ekipa koja će se verovatno boriti za opstanak, što bi mogla biti dobra prilika da se vidi forma jednog novog Partizana. Naime, u Humskoj je sve novo, počev od trenera Ivana Tomića, gotovo cele postave, ali i atmosfere koja je nastala iz problema oko transfera Andrije Živkovića, odnosno nepoznanice da li će neki fudbaleri, pre svega Abubakar Oumaru, otići u poslednji čas i ponovo oslabiti tim. Zato ne čudi što sportski direktor Ivica Iliev nije posvetio pažnju “romantičarima“ već internim redovima.

– Svi znamo koliko nam Abubakar znači. Čak razmišljamo o obnovi njegovog ugovora, svesni smo da je na tržištu malo takvih igrača. Ako sam se dosad pitao i odsad ću. Naravno, postoje interesi kluba, pa neka odluka može da se promeni, ako je opravdana – ostao je Iliev nedorečen po pitanju ponude kineskog Šenžena teške milion evra.

U crno-belom taboru je sada i novajlija Everton koji slovi za kvalitetnog fudbalera, kao i Gogua, ali se Partizan okrenuo i tradicionalnom jačanju iz sopstvenih redova, a jedan od potencijala je i Veljko Birmančević. Iliev od njih očekuje da stasaju i da se ukomponuju do leta, a da onda uz nova pojačanja izađu na međunarodnu scenu i u novu sezonu.

– Nažalost, imamo veliki bodovni zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu i objektivno nismo u situaciji da je jurimo. Ali ovo je trenutak da napravimo program i sistem da se to više ne ponavlja, već da dođemo u situaciju da od leta imamo jaku takmičarsku ekipu spremnu da igra i u prvenstvu i u Evropi. Sada je trenutak da naš ogroman potencijal, naše klince predstavimo publici, a Evropi da pokažemo da sa pravom zauzimamo poziciju druge najbolje omladinske škole, odmah iza Ajaksove – naglasio je Iliev.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari