Nemačka dobila selektora, pitanje je kako su se rastali Nagelsman i Bajern 1Foto: EPA-EFE/Miguel A. Lopes / POOL

Nakon otkaza Hansiju Fliku, reprezentacija Nemačke dobila selektora koji bi trebalo da novinama u velikoj meri poboljša kvalitet igre „pancera“.

Užasno su izgledali fudbaleri Nemačke u poslednjih godinu dana. ne samo što su doživeli krah na Svetskom prvenstvu u Kataru, već su i tokom prijateljskih utakmica delovali potpuno indolentno i indisponirano.

Blamantnih 4:1 od Japana, u poslednjem prijateljskom meču, koštali su Hansija Flika otkaza na poziciji selektora višestrukog svetskog i evropskog prvaka.

Fudbalski savez Nemčke imao je nekoliko kandidata za Flikovog naslednika. Posle par nedelja „većanja“ odlučeno je da se povrenje da Julijanu Naglesmanu koji je bio bez angažmana posle dobijenog otkaza u Bajernu.

Ipak, mladi sturčnjak ugovorom je bio vezan za bavarskog giganta i uprkos tome što Bild navodi da su dve strane sporazumno raskinule saradnju, zaista deluje neverovatno da se Nagelsman dobrovoljno odrekao 20 000.000 evra koliko je trebalo da dobije do 2026. do kada je imao ugovor sa Bavarcima.

Takođe, sumnjivo je i to da je ugovor sa matičnim savezom potpisao do kraja Evropskog prvenstva koje će se narednog leta organizovati u deset nemačkih gradova i prema kome će zaraditi ukupno 4.000.000 evra.

Posle kontinentalnog šampionata, Nagelsman će moći da bez ikakvih ugovornih obaveza potraži novi klupski angažman, a Nemačka novog selektora?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari