Mada su nedopustivi propusti organizatora i tretman nedostojan svetskog i evropskog šampiona uneli nepotrebnu nervozu u tabor naše najbolje vaterpolo reprezentacije, plavi spremno dočekuju sutrašnji start borbe za odličja na 12. šampionatu sveta u Melburnu. Treninzi tako reći u cik zore, pretesni transfer kombiji, loš hotelski smeštaj i lanč paketi umesto obilnog ručka, na koji selektor Udovičić i njegovi izabranici stižu pravo s bazena samo su neki od problema s kojima se Vujasinović i ekipa svakodnevno susreću, zbog kojih je vođstvo naše ekspedicije oštro protestovalo kod domaćina i čelnika FINA, nisu ipak poremetili radni ritam i pobedničku atmosferu u timu, koji poslednje dve godine zna samo za prva mesta na velikim takmičenjima.

Mada su nedopustivi propusti organizatora i tretman nedostojan svetskog i evropskog šampiona uneli nepotrebnu nervozu u tabor naše najbolje vaterpolo reprezentacije, plavi spremno dočekuju sutrašnji start borbe za odličja na 12. šampionatu sveta u Melburnu. Treninzi tako reći u cik zore, pretesni transfer kombiji, loš hotelski smeštaj i lanč paketi umesto obilnog ručka, na koji selektor Udovičić i njegovi izabranici stižu pravo s bazena samo su neki od problema s kojima se Vujasinović i ekipa svakodnevno susreću, zbog kojih je vođstvo naše ekspedicije oštro protestovalo kod domaćina i čelnika FINA, nisu ipak poremetili radni ritam i pobedničku atmosferu u timu, koji poslednje dve godine zna samo za prva mesta na velikim takmičenjima. Svi jedva čekaju premijeru sa Nemačkom, s kojom se plavi sastaju u prvom kolu A grupe, sutra u 1. 40 po našem vremenu.
– Nema kalkulacija ni opuštanja. Očekujem maksimalan pristup i pobedu kojom bismo na pravi način otvorili takmičenje. Idemo korak po korak, do krajnjeg cilja – jasan je šef struke branioca zlata sa prethodnog SP u Montrealu, Dejan Udovičić.
Ni kapiten Vladimir Vujasinović ne dopušta iznenađenje na otvaranju Mondijala.
– Prvi mečevi na velikim takmičenjima su uvek najvažniji. Koliko zbog bodova, toliko radi atmosfere u ekipi. Uvek je lepše kada se počne s pobedom. Svesni smo važnosti duela sa Nemcima i zato ćemo učinisti sve da napravimo prvi od planiranih koraka u Melburnu – kaže iskusni igrač italijanskog Pro Reka, koji već jednu deceniju osvaja odličja s plavima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari