U grupi fudbalera Crvene zvezde koji su u nedeljnom startnom remiju u Železniku poprilično podbacili bio je i do tada skoro uvek pouzdani Segundo Kastiljo. Ekvadorac iz redova crveno-belih protiv Bežanije maltene je napravio više grešaka nego tokom čitave jesenje polusezone. Stoga on, kao i većina njegovih saigrača, na predstojeći 128.

U grupi fudbalera Crvene zvezde koji su u nedeljnom startnom remiju u Železniku poprilično podbacili bio je i do tada skoro uvek pouzdani Segundo Kastiljo. Ekvadorac iz redova crveno-belih protiv Bežanije maltene je napravio više grešaka nego tokom čitave jesenje polusezone. Stoga on, kao i većina njegovih saigrača, na predstojeći 128. duel sa Partizanom gleda kao i na popravni ispit, te sjajnu priliku da se sa prolećnim pobedama počne kod kuće.
– Očekujem bolje izdanje ekipe nego protiv Bežanije, kao i da će Zvezda biti tim koji će nametnuti inicijativu i napadati. Neophodno je da poboljšamo igru, pri tom ne mislim samo na sebe, već na čitavu ekipu. Utakmica će biti drugačija od one prethodneg vikenda, jer će Partizan želeti da dođe do gola, biće spreman za nadigravanje za razliku od Bežanije koja se uglavnom branila – priča Kastiljo.

Ulaznice danas u prodaji

Prodaja ulaznica za 128. večiti derbi počeće danas u 10 časova na blagajnama Marakane. Ulaznice će moći da se kupe svakog dana do 17 h, a u subotu od 10 h do početka utakmice. Za ovaj meč je štampano 38.088 ulaznica, a samo je za severnu tribinu odštampan pun kapacitet. Ulaznice za večiti derbi će se prodavati po ceni od 300 dinara za severnu i južnu tribinu, 800 za istočnu i 1000 dinara za zapadnu tribinu.

S obzirom na to da će komšije iz Humske igrati na, kako kaže, sve ili ništa, reprezentativac Ekvadora uveren je da će subotnji večiti derbi, za razliku do prethodnog, biti dinamičniji i mnogo neizvesniji.
– Ceo tim je jak kada se igra kolektivno i greške svedu na minimum. Neophodno je da tokom čitavog meča budemo koncentrisani i igramo dobro kako bismo došli do pobede. Jesenji derbi je pokazao da je Partizan snažan tim. Ova utakmica je sve ili ništa za našeg rivala i zato treba očekivati da budu veoma agresivni i motivisani. Naravno, takvi moramo biti i mi. Potpuno je svejedno ko će postići gol. Najvažnije je da na kraju rezultat bude pozitivan za nas i da se naši navijači raduju – kaže Kastiljo.
Iako iza sebe ima tek polusezonu u Meridian Superligi, ovom fudbaleru je brzo postalo jasno kako funkcionišu stvari u domaćem šampionatu, kao i koje mesto u njemu zauzima večiti derbi.
– Koliko je derbi važan u Srbiji imao sam prilike da vidim na prethodnom duelu sa Partizanom. Ta utakmica je uvek interesantna jer se sastaju dva najveća kluba u srpskom fudbalu. Za obe ekipe to je najvažniji meč u sezoni. Oseća se tenzija, uz to atmosfera i ambijent su drugačiji nego na ostalim mečevima. U Ekvadoru je drugačije, jer postoji nekoliko derbija koji nose istu energiju kao beogradski. Ovde se nažalost sve svodi na utakmicu između Partizana i Zvezde – zaključuje prvotimac srpskog šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari