Da li će ili bolje je zapitati se zašto će eventualno Nebojša Leković podneti ostavku na mesto generalnog sekretara Crvene zvezde konačno će biti poznato danas. Tokom vikenda, a i juče predsednik crveno-belih Dragan Stojković i još uvek njegov prvi saradnik u više navrata su razgovarali i „vagali“ Lekovićevu konačnu odluku, koja je, kako je sam Stojković izjavio i njemu nepoznata.

Da li će ili bolje je zapitati se zašto će eventualno Nebojša Leković podneti ostavku na mesto generalnog sekretara Crvene zvezde konačno će biti poznato danas. Tokom vikenda, a i juče predsednik crveno-belih Dragan Stojković i još uvek njegov prvi saradnik u više navrata su razgovarali i „vagali“ Lekovićevu konačnu odluku, koja je, kako je sam Stojković izjavio i njemu nepoznata. Iako Nebojša Leković i prvi čovek kluba iz Ljutice Bogdana javnost uporno ubeđuju da nisu u sukobu i da su im odnosi nepromenjeni – savršeni, njihova međusobna protivrečnost ipak govori suprotno. Još uvek aktuelni generalni sekretar crveno-belih nedavno je izjavio da o odlasku iz kluba razmišlja zbog toga što ne može da sačuva 16 hektara Zvezdinog zemljišta, te pritisaka „nekih“ da se to zemljište proda, dok je predsednik Crvene zvezde juče u razgovoru sa predstavnicima medija isključio prisustvo bilo kakvih pritisaka na klub, kao i priču o prodaji placa.

Suzuki se vraća u Japan

Svi su izgledi da će Takajuki Suzuki ove zime napustiti Crvenu zvezdu i vratiti se u Japan. Na adresu ovog veziste stigla je ponuda od japanskog kluba Marinos Jokahoma, a s obzirom na to da ni posle godinu dana nije izborio mesto u timu, crveno-beli će mu dati zeleno svetlo.

– Ono što je sigurno jeste da niko nije vodio tajne razgovore i dogovarao prodaju Zvezdinog placa. Mnogo je laži rečeno i napisano poslednjih dana. Ovo je veoma osetljiva tema i želimo da se što pre prekine sa spekulisanjem – rekao je predsednik crveno-belih Dragan Stojković.

Stojković navija za Platinija

Tokom prošlonedeljnog boravka u Francuskoj Dragan Stojković se između ostalih sastao i sa Mišelom Platinijem. Prvi čovek Crvene zvezde ne krije da će na predstojećim izborima za predsednika UEFA naspram Lenarta Johansona navijati upravo za Platinija.

– Svakako će to biti interesantan duel. Nezahvalno je prognozirati ko će od njih dvojice pobediti. Mada, meni bi bilo drago da novi predsednik bude Mišel Platini. Dobri smo prijatelji i puno je pomogao našem Savezu dok sam ja bio na čelu – rekao je Stojković.

Izbori za četvorogodišnju predsedničku funkciju biće održani na Kongresu UEFA 26. januara u Diseldorfu.

Kao argument za ovo svoje izlaganje, prvi čovek Zvezde naveo je da je cela priča o prodaji zemljišta bez osnova, s obzirom na to da još uvek ne postoji zakon koji bi to regulisao.
– Trenutno je suvišno uopšte pričati na tu temu. Ne postoji zakon koji dozvoljava takavu vrstu posla. Mada, nije teško zaključiti da bi Zvezda na taj način profitirala. Želeo bih da demantujem i priče da neke grupacije vrše pritisak na klub. To nema veze sa istinom – napominje Stojković.
U slučaju da Nebojša Leković danas kaže i definitivno zbogom Crvenoj zvezdi, Dragan Stojković bi morao što pre da nađe njegovog naslednika.
– Ne želim da prejudiciram. Ako Leković odluči da ode, biću primoran da nađem drugo rešenje. Deplasirano je da sada govorim o imenima. Sačekajmo najpre Lekovićevu odluku. Nikoga ne teram iz kluba, niti delim otkaze. Šta god da Nebojša Leković odluči, to će biti njegova i samo njegova odluka – zaključio je Stojković.
Predsednik Crvene zvezde najavio je i da će uskoro održati prvu sednicu Upravnog odbora u novoj godini. Svakako, ukoliko Leković ode, jedna od tačaka dnevnog reda biće i izbor novog generalnog sekretara kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari