Reprezentativci Srbije okupili su se juče u Kovilovu, pored Beograda, na pripremama za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj 2008, protiv Kazahstana u Almatiju i Portugala u Beogradu. Selektoru „orlova“ Havijeru Klementeu javili su se svi igrači na koje računa, osim opravdano odsutnih Igora Duljaja, Nemanje Vidića i Ivice Dragutinovića, koji su imali klupske obaveze.

Reprezentativci Srbije okupili su se juče u Kovilovu, pored Beograda, na pripremama za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj 2008, protiv Kazahstana u Almatiju i Portugala u Beogradu. Selektoru „orlova“ Havijeru Klementeu javili su se svi igrači na koje računa, osim opravdano odsutnih Igora Duljaja, Nemanje Vidića i Ivice Dragutinovića, koji su imali klupske obaveze. Duljaj i Vidić će u Beograd stići danas, dok je za Dragutinovića, čija Sevilja večeras sa Betisom igra 33 minuta prekinutog revanš meča Kupa kralja, klub obezbedio privatni avion koji će ga u toku noći dovesti u naš glavni grad.
Napadač Rasinga Nikola Žigić smatra da je pred duele u Kazahstanu i na Marakani najvažnije da svi igrači budu zdravi i odmorni:
– Potrudićemo se da se odmorimo od prvenstvenih utakmica koje smo ovih dana igrali za naše klubove. Naravno, najbitnije je da prvo budemo zdravi, ali svi smo veoma raspoloženi i siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za mečeve koji nam predstoje. Gostovanje Kazahstanu veoma je važno, jer svi očekuju da osvojimo tri boda protiv najslabije selekcije u grupi. Očekuje nas dug put i privikavanje na veliku vremensku razliku. Siguran sam da će domaćin igrati zatvoreno, poput Azerbejdžana, ali taj bunker uspeli smo da probijemo. Nadam se da ćemo ono što dobro počnemo tamo, završiti još bolje protiv Portugala na punoj Marakani.
U centru pažnje novinara koji su dočekali naše fudbalere bio je mladi vezista Fiorentine i doskorašnji mladi reprezentativac Švajcarske Zdravko Kuzmanović. Predstavnici FS Srbije prosledili su FIFA kompletnu dokumentaciju o ovom igraču i dobili realna uveravanja da će on moći da debituje za „orlove“ u Almatiju.
– Radujem se što sam ovde. Nije mi bilo lako da odlučim za koga ću igrati, jer nisam nastupao za Švajcarsku nekoliko meseci, nego četiri godine. Ipak, razgovarao sam sa porodicom i dozvolio srcu da odabere. Volim Srbiju i drago mi je što ću igrati za nju. Švajcarci nisu baš lako podneli moju odluku, jer su mislili da ću nastupati za njihovu selekciju. Ja sam im zahvalan na svemu što su učinili za mene, ali svi u mojoj porodici oduševljeni su zbog ovoga. Uprkos dobrom nastupu Švajcaraca na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, mislim da sam odabrao jaču reprezentaciju sa kojom ću otići na EP – rekao je Kuzmanović.
Reprezentativci su juče imali lakši trening, a danas ih očekuje nešto naporniji rad pošto u sredu zbog puta u Almati neće biti u prilici da treniraju. Inače, predstavnici Fudbalskog saveza Srbije saopštili su da prodaja karata za susret sa Portugalom, sledeće srede, ide odlično i da je već „planulo“ oko 30.000 ulaznica. One će se od sutra prodavati i na blagajnama stadiona Crvene zvezde, pa bi svi koji žele da gledaju ovaj meč trebalo da požure sa kupovinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari