NIKOLIĆ: Nije naša najbolja muška rukometna reprezentacija uspela da pokupi ceo bodovni plen u ohridskom duelu sa makedonskim kolegama, ali joj je remi sa pomenutog gostovanja otvorio put ka vrhu tabele Druge grupe pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008, odakle se lakše stiže do Norveške.

NIKOLIĆ: Nije naša najbolja muška rukometna reprezentacija uspela da pokupi ceo bodovni plen u ohridskom duelu sa makedonskim kolegama, ali joj je remi sa pomenutog gostovanja otvorio put ka vrhu tabele Druge grupe pretkvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008, odakle se lakše stiže do Norveške.
– Bio je to pravi derbi. Igralo se muški, bez zadrške i sa puno žara na obe strane, pa nije nedostajalo uzbuđenja i neizvesnosti. Mogli smo i da pobedimo, ali i da platimo ceh za povremene padove u igri pred našim golom, odnosno promašene zicere. Kada se sve sabere i oduzme, možemo biti zadovoljni. I u ovaj meč smo ušli opterećeni povredama, imali smo protiv sebe i tradicionalno vrelu atmosferu na tribinama, ali smo sve to prevazišli i napravili veliki korak ka željenoj liderskoj poziciji – ima razloga za zadovoljstvo naš iskusni pivotmen Ratko Nikolić posle prvog sata duela sa Kirom Lazarovim i ekipom.
Sjajni kružni napadač španskog Portland San Antonia prilično je siguran u pobedu svog tima u revanš utakmici, koja se sutra igra u niškom Čairu.
– Poznato je da Makedonci uvek kod kuće daju 200 odsto svojih mogućnosti, dok se na gostovanjima ne mogu prepoznati. Mi, pak, iz kola u kolo dižemo nivo igre i formu. Da ne pominjem prednost u vidu provereno srčane podrške naših navijača iz Niša. Jednom rečju, veliki sam optimista – navodi Nikolić, koji, kao i ostali u reprezentaciji, odobrava ideju o rukometnom karavanu kroz zemlju.
– Srbija voli rukomet. Beogradska Banjica je bila puna protiv Izraela, kaćka u duelu sa Luksemburgom, tako će biti u Nišu, a isto bi se desilo i u mom Aranđelovcu, Priboju ili bilo kom drugom gradu.
Jedan od najvažnijih aduta selektora Cvetkovića veruje i u budućnost ove, nedavno formirane ekipe.
– Tek smo na početku. Pred nama je težak i neizvestan put povratka u gornji dom svetskog rukometa. Igrački kadar je pretrpeo velike promene u odnosu na poslednja velika takmičenja, tek smo počeli sa slaganjem „kockica“, navikavamo se jedni na druge, u hodu uigravamo… I očekujemo da nas Savez isprati u započetom poslu. Ne tražimo ništa što nam ne pripada, samo očekujemo optimalne uslove za rad i ljudski tretman. Ako sve bude postavljeno na svoje mesto, odnosno svako bude radio najbolje što ume ono što mu se traži, imamo čemu da se nadamo u budućnosti.
Upravo iz tih razloga, robusni i u državnom dresu uvek do kraja požrtvovani Aranđelovčanin odustao je od namere da se, kao nekolicina njegovih saigrača iz prethodne garniture, okani igranja za zemlju.
– Pričao sam sa selektorom Cvetkovićem. Pošto smo razrešili neke nedoumice, promenio sam odluku o napuštanju reprezentacije i stavio se na raspolaganje novom stručnom štabu – zaključuje Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari