Na minulom večitom derbiju na golu Zvezde stajao je Zoran Banović, prošle sezone vladao je Vladimir Stojković, te je sada na red ponovo došao Ivan Ranđelović. Iako uz kapitena Milovanovića i Perovića, najiskusniji po broju susreta sa Partizanom, prvi čuvar mreže crveno-belih zbog ove derbi-pauze na predstojeći 128.

Na minulom večitom derbiju na golu Zvezde stajao je Zoran Banović, prošle sezone vladao je Vladimir Stojković, te je sada na red ponovo došao Ivan Ranđelović. Iako uz kapitena Milovanovića i Perovića, najiskusniji po broju susreta sa Partizanom, prvi čuvar mreže crveno-belih zbog ove derbi-pauze na predstojeći 128. duel sa komšijama iz Humske gleda kao na onaj 118. kada je i debitovao.
– Baš sam se uželeo mečeva sa Partizanom. Jesenas sam zbog kartona iz duela sa Zemunom preskočio derbi, a pre toga privatni problemi su me sprečili da se ozbiljnije nametnem treneru Zengi. Večiti derbi je nešto posebno, to su utakmice na koje se u suštini i svodi domaći šampionat. Vredno radimo ovih dana, brojimo dane do subote. Svi smo spremni, a ja ću gledati da me igrači Partizana nijednom ne matiraju – kaže golman šampiona Ivan Ranđelović.
Kako stvari trenutno stoje, rivali će se u subotu nadigravati u istovetnom sistemu (sa po jednim napadačem), pa je utisak da će Ranđelović i Kralj najviše morati da se čuvaju udaraca iz drugog plana. Ipak, Zvezdin čuvar mreže uverava da sve što inače važi, ne važi i u derbiju, te da će opasnost po njegov i gol kolege iz suprotnog tabora vrebati sa svih stana…
– Ima puno igrača na koje bi trebalo obratiti pažnju. Tu je Nebojša Marinković koji ima snažan i precizan šut, kao i još nekolicina drugih. Mada, često je slučaj da se u derbiju istakne pojedinac od koga se to najmanje očekivalo. U duelima sa Partizanom golove su mi davali i odbrambeni igrači. Dakle, i na jednoj i drugoj strani svi igrači su kandidati da se upišu u strelce – priča Ranđelović.
Leva strana šampiona se u meču u Železniku pokazala kao najveća mana u igri izabranika Dušana Bajevića. Stoga očekuje se da Partizan, poput Bežanije, na tom delu terena izvrši i najviše proboja ka Ranđelovićevom golu.
– Na treninzima se upravo trudimo da zapušimo sve rupe. Istina je i da nam ti startni mečevi, bilo jesenji ili prolećni, ne idu od ruke već duže vreme. Protiv Bežanije nismo imali ni sreće, pogodili smo stativu i sve vreme smo imali inicijativu… Ipak, očekujem da protiv Partizana budemo mnogo konkretniji i efikasniji, naravno i da mnogo manje grešimo – napominje golman crveno-belih.
Dok će Partizan ponovo nastojati da učini sve ne bi li srušio neugodnu tradiciju, Zvezda će se truditi da svoju nepobedivost održi do daljnjeg. Na ovim ciljevima „večitih“ se derbi i zasniva poslednjih godina. Ko je na kom mestu na tabeli, sa koliko bodova prednosti ili minusa, kaže Ranđelović, ustvari i ne igra nikakvu ulogu kada se sastaju ova dva rivala.
– U utakmicu ćemo ući kao da imamo isto bodova koliko i Partizan. Nismo se umorili od pobeda nad komšijama, naprotiv. Želimo da održimo tradiciju i gledaćemo da tako i bude. To nam je veliki motiv. Uz sve to imaćemo veliku podršku navijača, a tu će biti i Partizanove pristalice. Ovaj derbi može i definitivno da otkloni sva pitanja oko prvenstvene trke. Dakle, svi potrebni uslovi su tu za jedan neizvestan i uzbudljiv derbi – zaključuje Ranđelović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari