Uzbudljive završnice, atraktivna igra, utakmice pune naboja… je sve ono na šta su nas FMP i Partizan navikli u međusobnim mečevima ove sezone. Klubovi koji imaju sjajnu godinu na Evro sceni i koji su između sebe podelili trofeje u preostalim takmičenjima (Nacionalni kup, NLB liga) sastaju se večeras (19) u 11.

Uzbudljive završnice, atraktivna igra, utakmice pune naboja… je sve ono na šta su nas FMP i Partizan navikli u međusobnim mečevima ove sezone. Klubovi koji imaju sjajnu godinu na Evro sceni i koji su između sebe podelili trofeje u preostalim takmičenjima (Nacionalni kup, NLB liga) sastaju se večeras (19) u 11. kolu domaće Sinalko lige. FMP ima prednost domaćeg terena i malu psihološku prednost s obzirom na to da su slavili u 4. kolu u Pioniru. Ipak činjenica je da će „panteri“ morati da pruže izuzetno kvalitenu igru da bi dobili utakmicu koja direktno odlučuje o liderskoj poziciji (obe ekipe imaju skor od osam pobeda i dva poraza).

Parovi 11. kola

FMP – Partizan, Hemofarm -Mega Ishrana, Crvena zvezda – Mašinac, Sloga – Vojvodina. Tabela: Partizan 8-2, Hemofarm 8-2, FMP 8-2, Crvena zvezda 6-4, Vojvodina 5-5, Mega Ishrana 2-8, Mašinac 2-8, Sloga 1-9.

Predrag Samardžiski, koji je pre dve godine upravo iz Partizana prešao u tim iz predgrađa Beograda očekuje već tradicionalno tešku utakmicu ali i pobedu svog tima.
– Bez obzira što je prošlo skoro dve godine od mog odlaska iz Partizana, igrao sam u ekipi sa većinom igrača koji su i danas u crno-belom dresu. Mlad su tim koji je već dugo zajedno, a povratkom Drobnjaka, Kecmana i Kamingsa su dobilii i potrebno „iskustvo“. Skup su odličnih pojedinaca koji su sjajno uklopljeni u tim i sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Ja, ipak, sa uslovno rečeno novim saigračima imam želju da dokažem da pobeda u Pioniru nije slučajna – rekao je Samardžiski.
Sa druge strane, za Partizan ovo je samo početak „paklene nedelje“ u kojoj ih očekuju dueli protiv Crvene zvezde i Hemofarma.
Hemofarm koji trenutno sa Partizanom i FMP deli lidersku poziciju, imaće (relativno) lak zadatak protiv Mega Ishrane. Ovo je ujedno i prilika da „farmaceuti“ poprave utisak iz prošlog kola i (neočekivanog) poraza od Crvene zvezde. Izabranici Stevana Karadžića takođe imaju već unapred upisane bodove, pošto u Pioniru gostuje Mašinac. U poslednjoj utakmici kola u Kraljevu se sastaju Sloga i Vojvodina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari