Najboljim akterima nedavno završenog Lav Kupa Srbije juče su svečano dodeljena priznanja u sali hotela Admiral. Nakon 31 odigrane utakmice i uz učešće 2052 kluba, najmasovnije domaće fudbalsko takmičenje je okončano pobedom novog-starog osvajača duple krune, Crvene zvezde, koja je u finalnom duelu bila bolja od ekipe Vojvodine (2:0).

Najboljim akterima nedavno završenog Lav Kupa Srbije juče su svečano dodeljena priznanja u sali hotela Admiral. Nakon 31 odigrane utakmice i uz učešće 2052 kluba, najmasovnije domaće fudbalsko takmičenje je okončano pobedom novog-starog osvajača duple krune, Crvene zvezde, koja je u finalnom duelu bila bolja od ekipe Vojvodine (2:0). U cilju popularizije Kup takmičenja, ove godine su obezbeđene i novčane nagrade za sve učesnike, za šta se pobrinuo generalni sponzor – kompanija Karlsberg Srbija, a formiran je i novinarski žiri koji je izabrao ovogodišnje laureate.
Priznanje namenjeno najboljem sudiji dobio je Dejan Delević, koji je delio pravdu u finalnom susretu i koji ove godine završava svoju sudijsku karijeru. Najbolji strelac nacionalnog Kupa je napadač Partizana Žarko Lazetić, sa četiri gola, koja je postigao još kao fudbaler Bežanije u meču protiv šabačke Mačve. Najprestižnije priznanje – trofej najboljeg igrača Lav Kupa Srbije 2007. opravdano se našao u rukama fudbalera Crvene zvezde Nenada Milijaša, koji je svojim partijama u prolećnom delu sezone preporodio i igru crveno-belih.
– Ovo je zaista veliko priznanje, s obzirom na to da je u pitanju prvo Kup takmičenje nove države. Značaj je još i veći jer je moj tim osvojio trofej najboljeg u Kupu. Neću se uobraziti – priznanje koje sam dobio nije samo moja zasluga, već je rezultat dobre igre čitavog tima Crvene zvezde. Meni posebno godi jer dolazi od novinara. Nakon po mene lošeg prvog dela sezone uspeo sam da se vratim u tim. Ne tražim krivca za to što nisam dobijao priliku, a dobre igre su došle posle upornog i dobrog rada na treninzima. Sve ovo je odličan stimulans za predstojeće kvalifikacije za Ligu šampiona – istakao je Milijaš, još dodavši da sigurno ostaje u redovima crveno-belih i naredne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari