Novogodišnji paketić u ljubičastoj boji 1Foto: STARSPORT

Umeli su u prošlosti da pošteno preznoje košarkaše Crvene zvezde na svom terenu, a nešto slično verovatno očekuje i večeras (18.00) generaciju u nastajanju pod vođstvom Dušana Alimpijevića.

Crveno-beli poslednji regionalni meč u 2017. odigraće u Sremskoj Mitrovici protiv Mege, kojoj opstanak u elitnom rangu ABA lige još uvek nije ugrožen, međutim sa svega četiri pobede iz 12 utakmica „ljubičasti“ se sigurno ne osećaju komotno gledajući konkurenciju sa pretposlednjeg mesta na tabeli.

Posmatrajući samo utakmice u ABA ligi košarkaši Zvezde u seriji su od sedam pobeda i eventualnim trijumfom večeras završili bi regionalnu 2017. sa sasvim dobrim skorom oivičenim sa dva poraza. Iskušenje u Sremskoj Mitrovici biće veće ako se zna u koliko je nezavidnoj situaciji rival protiv kojeg trener Alimpijević neće moći da izvede najjači sastav pošto je Ognjen Dobrić na subotnjem treningu izvrnuo skočni zglob.

– Mega gaji prepoznatljiv stil igre, sa poznatim sistemom trenera Milojevića koji to odlično radi godinama. Mi ulazimo u ovu utakmicu posle nekoliko treninga i to je bila dobra situacija za nas, treninzi su nam bili neophodni i zbog uklapanja novog igrača Dilana Enisa. Utakmice sa Megom su tradicionalno zanimljive i to je nešto što će nas dodatno pozvati na opreznost – podvukao je Alimpijević, uz napomenu da Dobrića očekuje dvonedeljna pauza, dok će Pero Antić biti uz saigrače večeras, uprkos prehladi.

Zvezda je u poslednjih desetak dana obišla pola Evrope odigravši na dva fronta pet utakmica i to bi bio faktor koji bi mogao da košarkašima Mege omogući veći nivo kompetitivnosti, uprkos seriji od četiri poraza u pet mečeva.

– Dočekujemo Crvenu zvezdu koja je svakako prvi favorit za osvajanje ABA lige. Imaju izuzetno kvalitetan tim koje je spoj iskusnih i mladih igrača. Potrebno je da odigramo agresivnu odbranu sa puno energije u igri. Bitno je da damo sve od sebe u ovom meču, a za šta će to na kraju biti dovoljno, videćemo – istakao je trener Dejan Milojević.

Rezultati

MZT – FMP 67:72

Partizan – Mornar 93:98

Olimpija – Cibona 78:80

Cedevita – Zadar 102:101

Budućnost – Igokea 81:59

Mega – Crvena zvezda 18.00

Tabela

1. Budućnost 11-2

2. Cedevita 10-3

3. Crvena zvezda 10-2

4. Partizan 6-7

5. FMP 6-7

6. Cibona 6-7

7. Mornar 6-7

8. Zadar 6-7

9. Igokea 5-8

10. Olimpija 5-8

11. Mega 4-8

12. MZT 2-11

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari