Obradović: Odbranom okrenuli meč 1Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Partizan je napadački odigrao protiv Metropolitana možda i najbolji ovosezonski meč, ipak, trener Željko Obradović, posebno je istakao način igre u odbrani u drugom poluvremenu, u kome su Parižani, nakon 53 data poena u prvom poluvremenu, postigli svega 29 u nastavku meča (82:89).

Trener crno-belih, Željko Obradović je očekivano bio zadovoljan, a istakao je da je odbrana bila od presudnog značaja.

„Okrenuli smo utakmicu defanzivno, posle prvog poluvremena tokom kojeg smo lako primali poene i primili 53 poena, izašli smo na teren sa drugom idejom, šta treba da radimo i kako da se ponašamo. Zahvaljujući odbrani smo okrenuli utakmicu koja je bila neizvesna do poslednjih par minuta, uspeli da napravimo razliku i održavali je. To je nešto što raduje, s ozbirom da je mlada ekipa“, istakao je trener Obradović.

Srpski stručnjak čestitao je sovjim izabranicima na pruženom protiv Metropolitana.

„Veoma važna pobeda. Očekivali smo ovakav meč, gledali smo njihove utakmice, dobili su vrlo lako dva evroligaša u prvenstvu Francuske, igrali smo protiv odlične ekipe, koja zna da igra i koju vodi sjajan trener Vensan Kole. Moram da čestitam svojim igračima na dobro obavljenom poslu, ali želim da se zahvalim i protivniku na gostoprimstvu, dobio sam i poklon pre početka što je bio zaista lep gest“, naveo je šef struke crno-belih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari