Obradović: Zvezda bila bolja svih 40 minuta 1Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Zvezda je pokazala na delu da je trenutno bolja od večitog rivala. Uspela je Partizan da svede na svega 56 poena (71:56) i tako potvrdi status najbolje evroligaške odbrane ove sezone. U 8. kolu ABA lige crno-beli osmi Smailagića i Mura nisu imali raspoloženog pojedinca, dok defanzivno nisu imali rešenja za Mitrovića, Kalinića i Dobrića, pre svih.

Željko Obradović, trener Partizana, bio je objektivan u sagledavanju učinjenog njegovih pulena u prvom ovosezonskom večitom derbiju.

„Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi, igrali su bolje svih 40 minuta od nas. Počeli smo dobro, igrali sa pasom više, ali ništa nismo pogodili. Ponovo smo imali katastrofalan šut za tri poena u prvom poluvremenu, promašili slobodna bacanja kada smo mogli da se vratimo. Još jednom zaslužena pobeda Crvene zvezde“, poručio je Obradović.

Podestio je šef struke crno-belih da je zadovoljan odlukom da se vrati u srpsku klupsku košarku.

„Izuzetno sam zadovoljan odlukom što sam se vratio u srpsku košarku i bio sam izuzetno motivisan za ovu utakmicu. Želeo sam da pomognem ekipi najviše što mogu. Nije bilo dovoljno, imaćemo vremena da analiziramo. Imamo 7-1 u ABA ligi i 3-1 u Evrokupu. Nemamo nijedan razlog da budemo nezadovoljni. Verujem u ove igrače i nastavićemo da radimo kao i do sada. Očigledno da njihova mladost dovodi do grešaka. Tu je dosta razloga što smo odigrali slabo. Radićemo i probati da budemo što bolji“, naglasio je trener Partizana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari