U bečkom sedištu Evropske rukometne federacije danas će biti određeni parovi baraža za muško rukometno prvenstvo Evrope, koje se održava sledeće godine u Norveškoj. Reprezentacija Srbije nalazi se u drugom „šeširu“, a rivala će dobiti iz svog (Rumunija, Belorusija, Crna Gora, Švajcarska, Portugal i Švedska) ili prvog, najjačeg „šešira“ (Slovenija, Island, Ukrajina, Poljska, Češka i Mađarska).

U bečkom sedištu Evropske rukometne federacije danas će biti određeni parovi baraža za muško rukometno prvenstvo Evrope, koje se održava sledeće godine u Norveškoj. Reprezentacija Srbije nalazi se u drugom „šeširu“, a rivala će dobiti iz svog (Rumunija, Belorusija, Crna Gora, Švajcarska, Portugal i Švedska) ili prvog, najjačeg „šešira“ (Slovenija, Island, Ukrajina, Poljska, Češka i Mađarska). Koga god da izvuku, Nikolić, Anđelković, Bojinović, Kojić i ostali će morati dobro da se pomuče da bi se našli na pomenutom takmičenju, jer je ekipa nova, a vremena za uigravanje veoma malo. Iz tog razloga, krilo „crvenih“ i nemačkog Libeka Dragan Sudžum tvrdi da uspeh u predstojećem dvomeču ponajviše zavisi od njih samih.
– Istina je da nisu svi mogući protivnici jednakog kvaliteta, da bi nam neki manje ili više odgovarali, ali situacija u našem „dvorištu“ je bitnija od imena, rejtinga i snage poslednjeg rivala na putu do Evropskog prvenstva. Najvažnije je da zdravi i u dobroj formi dočekamo te utakmice, da atmosfera ostane dobra kao što je bila tokom ovih pretkvalifikacija, da maksimalno iskoristimo svake blic pripreme…. Od nas najviše zavisi da li ćemo uspeti ono što nije postignuto u letošnjem baražu za Mondijal u Nemačkoj – smatra naš reprezentativac.
Baraž dueli predviđeni su za 9/10. i 16/17. jun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari