Košarkaši Crvene zvezde u narednih sedam dana igraju čak četiri utakmice 1Foto: Starsport

Ma koliko se odmarali, imali širinu rostera, možda i pojedina ne toliko naporna putovanja, košarkaši Crvene zvezde na svakih par nedelja imaju ozbiljne glavobolje, već pri samom pogledu na raspored utakmica u ABA i Evroligi.

Iako u oba takmičenja „guraju“ sasvim solidno, u Evroligi iznenađujuće odlično, s obzirom na to da posle 18 kola i skora 9-9 imaju vreme dovoljno za učešće u plej-ofu, na Malom Kalemegdanu pokušavaju da pronađu čarobnu formulu igranja mečeva na svaka tri dana na način da ritam utakmica ne ostavi motivacione i fizičke posledice na igrače.

Posle sinoćnjeg duela sa Megom, Branko Lazić i saigrači odigraće zapravo ukupno četiri utakmice u sedam dana.

U takvom rasporedu; jedina dobra okolnost jeste ta da neće napuštati Beograd, odnosno da će moći sve vreme da se pripremaju na način koji neće zahtevati naporna putovanja i presedanja na aerodromima.

Izabranike Dragana Šakote očekuje još jedan dupli program Evrolige. Već u sredu, crveno-beli će ugostiti Žalgiris, a u petak i kolege iz berlinske Albe.

Navijači će u posebnom nadahnuću ispratiti evroligaške partije svojih izabranika posle kojih bi mogli da podebljaju svoje mesto u gornjem delu tabele.

Ako se uzme u obzir da su se crveno-beli trijumfalno vratili iz Kaunasa, odnosno da je Alba najslabija gostujuća ekipa u Evroligi sa samo jednom pobedom i osam poraza, navijačka euforija je negde i razumljiva.

Rezultatski komfor u Evroligi je pak u potpunoj disharmoniji sa učinkom Zvezde u ABA ligi. Nakon evroligaških iskušenja, izabranici Dragana Šakote moraće tri dana kasnije da se usredsrede na iskušenja u vidu kvaliteta košarkaša Cibone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari