Pobeda nad Partizanom omogućila je fudbalerima Crven zvezde deveto uzastopno učešće u finalu našeg najmasovnijeg takmičenja. Zasluženo u potpunosti, to ne spori ni večiti rival. Ipak, igra u drugom poluvremenu protiv brojčano slabijeg rivala sigurno baca senku na ovaj trijumf nad komšijama.

Pobeda nad Partizanom omogućila je fudbalerima Crven zvezde deveto uzastopno učešće u finalu našeg najmasovnijeg takmičenja. Zasluženo u potpunosti, to ne spori ni večiti rival. Ipak, igra u drugom poluvremenu protiv brojčano slabijeg rivala sigurno baca senku na ovaj trijumf nad komšijama. Posle prvog dela igre u kojem su napravili više akcija nego na bilo kojem drugom meču ovog proleća, stekli vođstvo i igrača više, crveno-beli su se povukli i čuvali tu minimalnu prednost.
– U prvom poluvremenu smo napravili puno šansi za gol i da smo postigli i drugi pogodak, u nastavku se sigurno ne bismo zatvorili. Jednostavno psiha je uticala na naš odnos prema igri, jer mnogo je teško pobediti Partizan dva puta u sedam dana. Ipak, odigrali smo onako kako nam je najviše odgovavaralo i kako je trener tražio od nas. Pri tom Partizan nas ni jednog trenutka nije ozbiljnije ugrozio – objašnjava strelac jedinog pogotka na meču Nenad Milijaš.

Deža vi – ponovo stradao Jug

Treći put ovog proleća u Crvenoj zvezdi će morati da „krpe“ južnu tribinu Marakane. Lomljenje stolica na ovom delu stadiona definitivno postaje zaštitni znak najvatrenijih navijača Partizana. Ovoga puta stradalo je 1895 stolica. A kako su pred ovaj susret večitih rivala u klubu iz Ljutica Bogdana podigli bezbednosne mere i instalirali 50 kamera, snimci onih koji su lomili stolice na južnoj tribini, kao i huligana sa severne tribine, gde su paljene baklje, „topovski udari“ prosleđeni su policiji.

Vezisti šampiona je upravo ovaj gol kojim je obezbeđeno učešće u finalu Lav Kupa i najdraži u karijeri.

Đurovski: Burzanović ne igra iz taktičkih razloga

Zvezdin trener Boško Đurovski objasnio je razlog ponovnog izostavljanja Igora Burzanovića iz startnih jedanaest.

– Ništa nije sporno sa Burzanovićem. Pred prošlonedeljni derbi nedostajala mu je svežina posle Bežanije, a pred ovaj usledila je njegova nešto slabija partija protiv Vojvodne. Iz taktičkih razloga sam ga izostavio. Njegov talenat je neosporan, biće on jednog dana velika zvezda. Meni su za ova dva meča protiv Partizana trebali fajteri – objašnjava Đurovski, koji u sutrašnjoj utakmici protiv Mladosti neće moći da računa na kapitena Milovanovića koji odrađuje kartone, povređene – Pantića, Kastilja, Đorđevića i Gaja, a pod znakom pitanja biće i nastupi Koromana (istegao primicač) i Trajkovića koji zbog parnih žutih kartona ima pravo biranja.

– Do sada nisam postigao važniji pogodak. Drago mi je što je moj gol odveo Zvezdu u finale Kupa. Posle greške Nađa uočio sam da je ugao Kraljevog gola nepokriven, šutirao sam po travi i na sreću svih nas lopta je zatresla mrežu – kaže Milijaš.
Poput prethodnog derbija i ovaj duel večitih nije mogao da prođe bez međusobnih čarki igrača na terenu. Konkretno Milijaš je svih 90. minuta bio u vrebalnom sukobu sa Albertom Nađem.
– Ovi detalji su već postali sastavni deo derbija. Provokacije na terenu, a posle meča tenzija prestaje. Nađ i ja smo često bili u duelima, međutim, na kraju je upravo on bio prvi igrač Partizana koji mi je čestitao pobedu i postignuti gol – napominje Milijaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari