Arunović i Milovanović bez finala u disciplini vazdušni pištolj 10m 1Foto: STARSPORT

Reprezentativke Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Jasmina Milovanović nisu uspele da se plasiraju u finale u disciplini vazdušni pištolj 10m na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kvalifikacije su bile veoma uzbudljive, bilo je dosta promena. Arunovićeva je bila i u samom vrhu, u jednom trenutku čak i prva, ali je usledio pad, koji ju je na kraju koštao mesta u finalu. Na kraju je završila kao 17. sa 573 kruga, tako da u ovoj disciplini Zorani ostaje kao jedino učešće u finalu ono iz 2012. kada je bila sedma, dok je u Riju četiri godine kasnija bila 11.

Ipak, Arunovićevoj još predstoje takmičenja u disciplini vazdušni pištolj 25 metara, ali i u miksu sa svežim osvajačem srebrne medalje Damirom Mikecom.

Druga takmičarka iz Srbije Jasmina Milovanović takođe nije uspela da se plasira u finale, pošto je kvalifikacije završila tek na 33. mestu sa 566 krugova. Do finala nije uspela da dođe ni takmičarka iz Crne Gore Jelena Pantović koja je bila 53. sa 534 kruga.

Finale je na programu od 4:15 a za medalje će se još boriti Ranksin Đang (Kina), Ana Korakaki (Grčka), Vitalina Bacaraškina (Ruski olimpijski komitet), Matild Lamol (Francuska), Jumei Lin (Kina), Olena Kostevič (Ukrajina), Antoaneta Kostadinova (Bugarska) i Selin Gobervil (Francuska).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari