Basketaši Srbije nakon preokreta savladali Poljsku 1EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 zabeležila je i treću pobedu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Savladana je Poljska u trećem kolu, posle velikog preokreta 15:12.

Kao i u meču protiv Holandije i sada su srpski basketaši pokazali dosta oscilacija. Loše su ušli u meč, veoma meko prvenstveno u odbrani, što su Poljaci iskoristili i ostvarili dominaciju u skoku. To im je donelo veliku prednost 10:5.

Ipak, nisu Srbi bez razloga najbolji tim poslednjih godina, što su demonstrirali u drugom delu meča. Stegla se odbrana, počelo je da se igra znatno ozbiljnije u napadu i Srbija dolazi do izjednačenja 11:11.

Već tada je bilo jasno da je momentum na strani Srbije, a onda je pametnom igrom otišla na +3 minut i po pre kraja, što je bio uvod u rutinsko odrađivanje posla u završnici.

Srbija je jedina neporažena ekipa sa sve tri pobede. Belgija je druga sa 2-1 posle pobede nad Ruskim olimpijskim komitetom 21:16, dok tri ekipe imaju polovičan učinak 1-1. To su Letonija, Holandija i Japan. Poljska kao i Ruski olimpijski komitet imaju po 1-2, a na začelju je Kina sa 0-2.

Srbija sledeću utakmicu igra protiv Belgije u 8:25.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari