Buša: Stabilno smo igrale protiv Koreje, četvrtfinale najteži meč na turniru 1Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Srpska odbojkašica Bjanka Buša rekla je danas da je reprezentacija odigrala stabilan meč protiv Južne Koreje, kao i da će četvrtfinale Olimpijskih igara biti teško ko god bude protivnik.

„Čestitke ekipi na pobedi, očekivana pobeda, mislim da smo dobro otvorili meč i odigrali ga vrlo stabilno, s obzirom da je meč počeo u devet ujutro što nije tako čest slučaj“, rekla je Buša, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije su danas sa 3:0 (25:18, 25:17, 25:15) savladale Južnu Koreju, u meču poslednjeg kola Grupe A.

Srbija se ranije plasirala u četvrtfinale, a u zavisnosti od rezultata na meču Brazil-Kenija biće poznato da li će u nokaut fazu proći sa prve ili druge pozicije.

Buša je dodala da će sledeći meč biti najteži na turniru, kao i da neće biti kalkulacija.

„Završena je grupna faza sada nam sledi četvrtfinale, još uvek ne znamo s kim ćemo igrati, još dosta utakmica je ostalo da se odigra danas. Ko god da bude protivnik sigurno neće biti lako, to je jedna od najtežih utakmica na takmičenju, i sigurno nas očekuje težak meč. Ne priželjkujemo nikoga, ne kalkulišemo i idemo jako i sa željom da pobedimo i uđemo u polufinale“, dodala je ona.

Pomoćnik selektora Branko Kovačević ocenio je da je ovo bila najbolja utakmica po pitanju servisa.

„Prijem Koreje je bio vidno poremećen, i samim tim smo dobro odradili posao u bloku i odbrani. Uz dosta dobru distribuciju lopti naši dizači su ovoga puta to lepo rasporedili, i imali smo dobar učinak svih u napadu“, zaključio je on.

Kasnije danas biće održan žreb četvrtfinala, a mečevi nokaut faze su na programu 4. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari