Karatistkinja Jovana Preković obezbedila plasman u polufinale OI 1FOto: EPA-EFE/VICTOR LERENA

Reprezentativka Srbije u karateu Jovana Preković je u grupnoj fazi takmičenja do 61 kilograma ostvarila pobede u sve četiri borbe, čime je obezbedila mesto u polufinalu olimpijskih igara.

Preković je i pre dolaska u Tokiju i početka takmičenja važila za glavnog favorita za osvajanje zlatne medalje, a u grupnoj fazi uspela je to i da opravda.

U polufinalu će se oko 13 časova po srpskom vremenu susresti sa turskom karatistkinjom Merve Čoban.

Četvrta borba protiv Đijane Lofti (1:1)

Nakon prethodne tri borbe u grupnoj fazi takmičenja karatistkinja Jovana Preković imala je sve pobede čime je već osigurala mesto u polufinalu takmičenja u Tokiju.

Ipak, na putu do polufinala ostala je bila samo borba protiv Egipćanke Đijane Lofti, koji je u ovom slučaju bio samo formalnost i završen je nerešenim rezultatom 1:1.

Nakon borbe, sudije su proglasile da Preković odnosi pobedu.

Treća borba protiv Anite Serogine (6:4)

Srpska karatistinja Jovana Preković ostvarila je pobedu i u svojoj trećoj borbi u grupi B na Olimpijskim igrama u Tokiju, savladavši Ukrajinku Anitu Seroginu sa 6:4.

Već početkom borba uspela je da ostvari poen, a ubrzo je nakon čelendža na zahtev trenera Jovane Preković Roksande Atanasov prihvaćeno još dva poena za prednost 3:0.

Ubrzo je Ukrajinka iponom preokrenula na rezultat 4:3, da bi Preković uzvratila ipon za 6:4.

Druga borba protiv Aleksandre Grande (1:0)

Karatistkinja Jovana Preković ostvarila je danas i drugu pobedu na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je u drugoj borbi Grupe B bila bolja od Peruanke Aleksandre Vanese Risko Grande sa 1:0.

Preković je ranije danas pobedila Btisam Sadini iz Maroka sa 3:1.

U trećoj borbi protivnica će joj biti  Ukrajinka Anita Serogina, a u četvrtoj Đijana Lotfi iz Egipta.

Prva borba protiv Btisam Sadini (3:1)

Reprezentativka Srbije u karateu Jovana Preković je u grupnoj fazi kategorije do 61 kilogram dobila Marokanku Btisam Sadini rezultatom 3:1 u prvoj borbi na takmičenju.

U početku borbe uopšte nije bilo poena. Trener Jovane Preković Roskanda Atanasov je tražila pregledanje snimka na 1:41 do kraja borbe i delovalo je da je Jovana trebalo da dobije prve poene.

Ipak sudije nisu tako procenile i ostalo je 0:0. Takav rezultat je ostao tek do 17 sekundi do kraja kada je Marokanka poentirala jukom i bilo je 1:0.

Ostalo je malo vremena i Jovana je kreunula u ofanzivu i ostvarila je ipon za 3:1. Do kraja nije bilo poena i srpska karatistkinja koja je i šampionka sveta iz 2018. godine počela je olimpijsko takmičenje pobedom.

Protivnica Preković u drugoj borbi biće Aleksandra Vanesa Risko Grande iz Perua, u trećoj Ukrajinka Anita Serogina, a u četvrtoj Đijana Lotfi iz Egipta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari