Kecmanović ispustio plasman u četvrtfinale 1Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Srpski teniser Miomir Kecmanović izgubio je od Igoa Imbera sa 4:6, 7:6 (7-5), 7:5 u trećem kolu olimpijskog turnira u Tokiju.

Francuz će se u četvrtfinalu sastati sa Stefanosom Cicipasom iz Grčke, koji je u dva seta bio bolji od Frensisa Tijafoa.

Kecmanović je kontrolisao meč u prvom setu, napravio je brejk u sedmom gemu i bez ikakvih problema ga sačuvao do kraja. U stvari, Miomir je na svoj servis izgubio samo dva poena u prvom setu.

Imao je veliku šansu Miomir na početku drugog seta, ali je propustio brejk loptu. Još dvapit je Kecmanović stizao do 15-30, ali Imber je u ključnim trenucima odlično servirao i igrao hrabrije.

Ušlo se u taj brejk, Kecmanović je od 0-4 stigao do 4-4, zatim je Imber napao na sledećem poenu, a ključni je bio naredni, koji je Francuz dobio uz obilatu pomoć mreže. Realizovao je Imber drugu set loptu i izjednačio u setovima.

Za razliku od poraza na Majorki od Imbera, Kecmanović sada nije pao posle gubitka drugog seta, ali je Francuz vidno podigao nivo igre, prevashodno na servisu.

Miomir je spasao dve brejk lopte, u petom gemu, ali je poklekao na 5:5. Na 30-30 je odservirao duplu grešku, na brejk lopti je imao inicijativu, ali nije uspeo da završi poen, i Francuz je napao iz kontre za brejk.

Uz odličan servis, Imber je u narednom gemu stigao do pobede za dva časa i 25 minuta igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari