Noćas u trke za medalje 1Foto: Kajakaški savez Srbije

Srpska kajakašica Milica Novaković i njen kolega iz reprezentacije Bojan Zdelar plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Novakovićeva je do polufinala u disciplini K-1 200 metara stigla na teži način.

U svojoj kvalifikacijonoj grupi zauzela je tek treće mesto, pa je morala da prolaz u narednu rundu ostvari kroz četvrtfinale.

Popravni je uspešno položila i sa drugim vremenom se plasirala u polufinale, koje je bilo na programu noćas u 02.37 časova po našem vremenu.

Ukoliko ostvari plasman u finale borbe za medalju u njenoj disciplini su bile u 04.37 sati.

– Na kraju se sve završilo dobro, mogu da budem samo zadovoljna. Treniralo se snažno, znali smo šta nas čeka i koliko trka može biti teška. Spremna sam za to. Uslovi za takmičenje bi mogli da budu i bolji, jer nama kajakašima ovakva voda ne odgovara. Ovo je, zapravo, more koje je pregrađeno velikim betonskim zidom. Džabe zid jer kad dune jak vetar sa mora nama napravi talase. Nije nam baš povoljno, ali je u svemu tome dobro to što su uslovi za sve isti – izjavila je Novakovićeva posle plasmana u finale.

Bojan Zdelar je plasman u polufinale u disciplini K-1 1000 metara izborio direktno.

On je u četvrtoj kvalifikacionoj grupi zauzeo drugo mesto sa vremenom 3:45,074 minuta, skoro dve sekunde iza prvoplasiranog Belorusa Aleha Jurenije.

– Glavni cilj mi je bio da preskočim četvrtfinalnu trku, za to je bilo potrebno da budem među prva dva takmičarau kvalifikacijama. Na polovini trke sam video da se Belorus i ja izdvajamo od ostalih, pa sam nastojao da zadržim drugu poziciju. Nije bilo potrebe da forsiram i da trošim snagu da bih bio prvi, jer to svakako ništa ne bi promenilo što se tiče onoga što mi je bio cilj – izjavio je Zdelar posle kvalifikacione trke, a zatim dodao da očekuje dobar rezultat u finalu:

– Veoma bitna je stvar to što nisam morao da veslam još jednu trku. Sada ću moći da se odmorim, regenerišem i pripremim za borbu za medalje.

Polufinalna trka jednoseda na 1000 metara na programu je u utorak u 03.00 sata, a finale je u 05.20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari