POI: Bikova šesta, Papaz, Jokić i Bošnjak bez finala 1Živko Papaz Foto: Streljački savez Srbije

Olivera Nakovska Bikova iz Severne Makedonije je osvojila šesto mesto, Živko Papaz, Rastko Jokić iz Srbije, Damir Bošnjak iz Hrvatske, Ervin Bejdić iz Bosne i Hercegovine, nisu uspeli da se plasiraju u finale Paralompijskih igata streljaštvu – disciplina vazdušni pištolj 10 metara, Klasa SH1.

Živko Papaz je u kvalifikacijama bio najbolji kada su takmičari iz regiona u pitanju. Zauzeo je 12. mesto sa rezultatom – 557.12. Rasto Jokić je sa 548.6, zauzeo 21. mesto, a odmah iza njega je bio Damir Bošnjak sa 544.6. Momak iz Bosne i Hercegovine, Ervin Bejdić je zauzeo 26. mesto sa 539.10.

Za plasman u finale, odnosno osmo mesto koje je prigrabio Sergej Mališev iz Rusije, neophodno je bilo ostvariti rezultat od 563.7.

POI: Bikova šesta, Papaz, Jokić i Bošnjak bez finala 2
Foto: promo

U konkurencija dama, u istoj klasi i istoj disciplini, Olivera Nakovska Bikova iz Severna Makedonije, je uspela da stigne do finala. U kvalifikacijama je bila osma, u velikom finalu je uspela da popravi plasman, pa je zauzela šesto mesto sa rezultatom od 147.9.

Zlatnu medalju je osvojila Sareh Javanmardi iz Irana, srebro je pripalo Ajesgul Pehlivanlar iz Turske, a bronzanu medalju je osvojila Kristina David iz Mađarske.

Delegacija Evropske unije je ponosni partner Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari