Prvi takmičarski dan u Tokiju Srbija završila sa dve medalje 1EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Na Olimpijskim igrama u Tokiju Srbija je prvi takmičarski dan završila sa dve osvojene medalje – Damir Mikec je osvojio srebrnu a Tijana Bogdanović bronzanu medalju, dok su uspešni bili i veslači, teniseri i basketaši.

Damir Mikec osvojio je prvu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju

U finale se kvalifikovao sa osmog mesta, da bi na kraju dana završio sa srebrnim odličjem oko vrata.

U izuzetno uzbudljivom finalu ubedljvo je slavio Iranac Faragi sa 244,8 krugova, Mikec je imao 237,9 a treće mesto je pripalo Kinezu Pangu sa 217,6.

Ovo je najveći uspeh u karijeri Damira Mikeca, kome je, kako je sam istakao, u bogatoj kolekciji odličja nedostajala samo olimpijska medalja.

Međutim, to nije kraj takmičenja za Mikeca na Igrama u Tokiju, pošto je ostalo da se još jednom nađe na vatrenoj liniji u miksu zajedno sa Zoranom Arunović.

Tijana Bogdanović osvojila bronzu u tekvondou

Srpska tekvondoka Tijana Bogdanović osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju u konkurenciji do 49 kilograma pobedivši Japanku Mijo Jamadu.

Posle poraza u prvom kolu od Špankinje Adrijane Sereso, kojim je ostala bez šanse za plasman u finale, ali pošto se Špankinja plasirala u finale, naša tekvondistkinja je dobila šansu da se bori u repasažu.

U repasažu je ostvarila pobedu protiv dvostruke olimpijske šampionke Kineskinje Cinju Vu, da bi kasnije u borbi za treće mesto pobedila i Japanku Mijo Jamadu.

Reprezentativci Srbije su nakon prvog dana jedina neporažena ekipa u basketu 3×3

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 ostvarila je danas dve pobede na Olimpijskim igrama u Tokiju, savladavši prvo selekciju Kine rezultatom 22:13, a potom i ekipu Holandije rezultatom 16:15.

Takmičenje u ovoj novoj olimpijskoj disciplini odigrava se po jednokružnom bod sistemu, te su propozicije da svako sa svakim igra po jedan meč.

Basketaše Srbije sutra ujutru očekuju utakmice protiv Poljske i Belgije.

Đoković pobedio Delijena, Kecmanović bolji od Majhšaka

Novak Đoković je dobio Uga Delijena 2:0 u prvom kolu olimpijskog turnira u Tokiju (6:2, 6:2), nakon čega Novaku za dva dana sledi duel sa Nemcem Janom Lenardom Štrufom.

Velika vrućina je u Tokiju i uslovi za igru su bili preteški. Utisak je bio da je vrućina tako bila veći problem od Uga Delijena koji nije pružao preveliki otpor prvom igraču sveta.

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se danas u drugo kolo Olimpijskih igara u Tokiju, pošto je pobedio 115. tenisera sveta Kamila Majhšaka iz Poljske posle dva seta, 6:4, 6:2.

Kecmanović, inače 50. teniser sveta, pobedio je nakon sat i 18 minuta igre.

Teniserka Nina Stojanović pobedila u prvom kolu singla, pa sa Aleksandrom Krunić izgubila u dublu

Srpska reprezentativka Nina Stojanović ostvarila je prvu pobedu na Olimpijskim igrama u Tokiju savladavši teniserku Japana Hibino Nao rezultatom 2:0 (6:3, 6:3).

Već nekoliko sati kasnije, sa Aleksandrom Krunić je doživela poraz u prvom kolu dubla  od Kineskinja Jan Džaosjuan i Ifan Sju posle tri seta (6:4, 4:6, 16:18).

Meč u dublu je trajao dva sata i dva minuta. Srpske teniserke nisu iskoristile dve meč lopte koje su imale u trećem setu, a Kineskinje su pobedile posle sedme meč lopte.

Džudistkinja Milica Nikolić poražena je u poslednjoj sekundi u drugom kolu

Milica Nikolić završila je učešće na Igrama u Tokiju. Srpska džudoka je poražena u drugom kolu u kategoriji do 48 kilograma od Ukrajinke Darije Bilodid na vazari.

Pre toga je Nikolić u prvom kolu eliminisala na ipon Francuskinju Bukli.

Veslači Vasić i Mačković plasirali su se u polufinale 

Miloš Vasić i Martin Mačković izborili su mesto u polufinalu u disciplini dvojac bez kormilara na regatnoj stazi u Tokiju.

Srpski tandem je osvojio treće mesto u prvoj kvalifikacionoj grupi, a do cilja su stigli za 6:43,18 minuta.

Uspeh srpskog dvojca bez kormilara je još veći, kada uzmemo u obzir da je Miloš Vasić bio pozitivan na koronavirus odmah po sletanju u Japan i da su zbog toga obojica 14 dana proveli u karantinu.

Arsović i Vukašinović bez plasmana u finale u pucanju vazdušnom puškom 

Andrea Arsović i Sanja Vukašinović, reprezentativke Srbije, nisu uspele da se plasiraju u finale u gađanju vazdušnom puškom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sanja Vukašinović, najmlađa od svih reprezentativaca Srbije u streljaštvu, na svom debiju na najvećoj smotri svetskog sporta takmičenje je okončala na 44. mestu sa pogođenih 617,8 krugova.

Arsović je ostvarila bolji rezultat, ali je na kraju završila na 29. poziciji sa ukupno 623,3 kruga.

Stonoteniseri Levajac i Pete izgubili u prvom kolu Olimpijskih igara

Srpski stonoteniser Dimitrije Levajac izgubio je danas u prvom kolu Olimpijskih igara u Tokiju od Kirila Skačkova iz Rusije rezultatom 4:2.

Drugi srpski stonoteniser u Tokiju Žolt Pete prethodno je izgubio u prvom kolu od Grka Panajotisa Jonisa sa 0:4.

Anja Crevar i Čaba Silađi bez plasmana u finale u plivanju 

Srpski plivač Čaba Silađi nije danas uspeo da se plasira u polufinale na 100 metara prsno na Olimpijskim igrama u Tokiju, jer je u šestoj kvalifikacionoj grupi zauzeo poslednje osmo mesto rezultatom 1:00,19 minuta. On je zauzeo ukupno 26. mesto u kvalifikacijama.Ni Anja Crevar nije uspela da se plasira u finale u disciplini 400 metara mešovitim stilom na Olimpijskim igrama u Tokiju. Crevar je plivala u trećoj kvalifikacionoj grupi i zauzela je šesto mesto rezultatom 4:40,50 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari