Strelci Arunović i Mikec zauzeli četvrtu poziciju na OI 1Foto: Oks.org.rs (Arhiva)

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec nisu danas uspeli da osvoje bronzanu medalju u disciplini miks vazdušni pištolj 10 metara na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto su izgubili od ukrajinskog para 12:16.

U neizvesnom meču za bronzanu medalju, srpski miks izgubio je od Olene Kostevič i Oleha Omelčuka.

U meču za zlatnu medalju pucaće ruski i kineski parovi.

Arunović i Mikec: Pokazali smo kvalitet ali žalimo za bronzom

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec rekli su da je današnje osvajanje četvrtog mesta u miksu vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama u Tokiju odličan i realan rezultat, ali da žale što nisu uspeli da osvoje bronzanu medalju.

„Osvojili smo četvrto mesto u zaista jakoj konkurenciji. Da smo u ovom momentu mogli da napravimo bolji rezultat, napravili bismo. Svakako smo potvrdili kvalitet zauzimanjem četvrte pozicije na najvećem svetskom takmičenju. U prvom delu kvalifikacija smo iza sebe ostavili izuzetno kvalitetne reprezentacije i potvrdili da smo uigrana ekipa. Nažalost, danas nije bio taj dan“, rekla je Arunović, preneo je Olimpijski komitet Srbije.

Arunović i Mikec su u kvalifikacijama izborili meč za bronzu, u kome su izgubili od ukrajinskog para Olene Kostevič i Oleha Omelčuka sa 12:16. Zlato je osvojio miks Kine.

„Poredak je isti kao i na Svetskom prvenstvu, Kina, Rusija, Ukrajina i mi. SP se održavalo pre tri godine, što znači da držimo nivo takmičarskog nastupa, iako nam je ovo bila premijera na Olimpijskim igrama. Napravili smo dobar posao, nažalost falila je samo završnica. Čestitam timu Ukrajine koji je bio bolji za nijansu“, navela je Arunović.

Mikec je rekao da je želeo medalju, kao i da je tim pokazao da pripada svetskom vrhu.

„Pokušavam da sumiram utiske sa današnjeg takmičenja. Imao sam veliku želju za osvajanjem ove medalje. Kvalitetan smo tim, jako smo se dobro borili u kvalifikacijama. Pokazali smo da pripadamo samom svetskom vrhu. U finalu smo se vraćali u nekoliko navrata. Mislim da sam i ja mogao da pružim više, trebaće mi malo vremena da sve procesuiram. Žao nam je što danas nismo pobedili Ukrajince, stari su nam dužnici, ali to je sport“, naveo je Mikec.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari