Svaki sekund vredan oproštaja 1Filip Filipović Foto: BETAPHOTO/Olimpijski komitet Srbije/Ivica Veselinov/MO

Odavno je poznato da će vaterpolo turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju biti poslednji reprezentativni ples za većinu naših asova koji čine verovatno i najsupešniju generaciju srpskih vateroplista ikada.

Pred sam početak turnira 25. jula i duel sa Španijom, Filip Filipović je slikovito opisao osećanja na vaterpolo turniru na kojem će poslednji put u karijeri reprezentovati svoju zemlju.

Zajedno sa košarkašicom Sonjom Vasić, nosiće zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju.

– Mnogima od nas je ovo poslednje zajedničko takmičenje, tako da nemamo šta da izgubimo. Poslednjih osam utakmica u reprezentaciji starijih momaka, želimo da svaki sekund bude vredan toga – oslikao je kapiten Srbije mentalnu snagu i spremnost njegovih drugova pred start Igara.

Rastarećenije nego u Riju, barem iz perspektive ostvarivanja najboljeg mogućeg rezultata, s obzirom na to da su generacijski zadatak uspešno obavili 2016, kada su postali olimpijski šampioni.

– U Riju smo imali pritisak zbog svih rezultata ostvarenih pre toga. Logičan sled je bio da se završi onako kako se završilo, ali svi znamo i kako je počelo. Zagorčali smo sebi put do četvrtfinala. Voleo bih da se to ponovi, ali se retko stvari u sportu ponavljaju. Svima nam je cilj da ostavimo srce i pokažemo sve – istakao je Filipović ne opterećujući se činjenicom da će „delfini“ već na startu takmičenja igrati sa Španijom.

– Mislim da ne treba praviti bauka od njih, to je sjajna generacija, ali nisu osvojili ništa poslednjih godina. Mi smo sa njima imali nekoliko utakmica, koje smo mogli da okrenemo u svoju korist. Pripreme su bile intezivne, momci su raspoloženi. Imali smo prvi trening, što se atmosfere tiče nemojte da brinete, to je kao i do sada pod kontrolom – naglasio je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari