Vaterpolisti Srbije poraženi od Hrvata na OI, sledeći protivnik Crna Gora 1Foto: Peđa Milosavljević

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je danas od Hrvatske sa 12:14 (3:5, 1:1, 4:4, 4:4), u utakmici četvrtog kola Grupe B na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U prvoj četvrtini hrvatski reprezentativci su počeli ubedljivo sa 1:4 , ali je srpski tim umanjio njihovu prednost do kraja prve četvrtine na 3:4.

Druga četvrtina započela je poenima za srpsku reprezentaciju, da bi do kraja prvog poluvremena rezultat bio 4:6.

U trećoj četvrtini došlo je do izjednačenja rezultata, ali je Srbija ipak ostala u zaostatku (8:10).

Poslednja četvrtina završena je rezultatom 12:14, što je donelo još jednu pobedu reprezentaciji Hrvatske.

Nakon ove utakmice, Srbija je pala na treće mesto u grupi, dok se reprezentacija Hrvatske popela na drugu poziciju.

U prvom kolu Srbija je izgubila od Španije sa 12:13, dok je u sledećoj utakmici savladala Kazahstan rezultatom 19:5, a potom pobedila Australiju rezultatom 14:8.

Nepobeđena Španija je ranije danas pobedila Australiju sa rezultatom 16:5 i prva je na tabeli sa osam bodova, dok je Hrvatska odmah iza sa šest, Srbija sa četiri boda zauzela je treću, Crna Gora nalazi se ispod sa takođe četiri boda, Australija sa dva drži petu poziciju, a Kazahstan je i dalje poslednji, bez pobede i bodova.

Srpske vaterpoliste očekuje još jedan meč u grupi u petom kolu u ponedeljak 2. avgusta od 7.00 časova, kada će igrati protiv Crne Gore.

Savić: Poraz od Hrvatske ozbiljan alarm pred nastavak

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je poraz protiv Hrvatske na Olimpijskim igrama ozbiljno upozorenje, uz ocenu da selekcija mora da igra bolje od narednog meča.

„Loš početak, još gori kraj. Protiv Španije 13, sad 14 golova. Alarm, ozbiljan alarm. Stigli smo veliki minus, namestili igru ali nije bilo realizacije i onda im dozvolili lake golove. Na kraju smo branili čast. Moramo da se trgnemo od narednog meča jer ovo sada nije dobro“, rekao je Savić, preneo je sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Reprezentativac Dušan Mandić istakao je da je rival bio mnogo agresivniji, kao i da je napad Srbije sa igračem više morao da bude bolji.

„Broj primljenih golova je ogroman, velike su osciilacije. Imamo šansu, u četvrtfinalu smo i povratak moramo da nagovestimo u meču sa Crnom Gorom“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari