Vaterpolisti Srbije savladali Australiju na OI, sledeći protivnik Hrvatska 1foto STARSPORT

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je danas Australiju sa 14:8 (6:0, 4:2, 1:1, 3:5), u utakmici trećeg kola Grupe B na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srpski vaterpolisti su vodili ubedljivo od početka, a u trećoj deonici su za nijansu posustali, budući da su na kraju druge vodili sa plus osam razlike, a na kraju treće vođstvo nije uvećano.

Do kraja utakmice srpski tim je smanjio prednost, ali je ipak ostvario drugu pobedu na olimpijskom turniru.

Nakon ove utakmice, Srbija je izbila na drugo mesto u grupi, iako je po broju pobeda i poraza izjednačena sa reprezentacijom Hrvatske. Ipak, po broju datih i primljenih golova (45:26) prva u grupi, Srbija je bolja od Hrvatske (44:26).

Na prvoj poziciji je nepobeđena Španija. Odmah ispod, treću poziciju dele Crna Gora i Australija sa po dva poraza i jednom pobedom, odnosno po dva boda, a Kazahstan je na poslednjem mestu u grupi, bez pobede.

U prvom kolu Srbija je izgubila od Španije sa 12:13, dok je u sledećoj utakmici savladala Kazahstan rezultatom 19:5.

Španija je ranije danas pobedila Kazahstan sa rezultatom 16:4 i prva je na tabeli sa šest bodova, dok je Hrvatska odmah iza nje sa četiri boda nakon pobede nad reprezentacijom Crne Gore rezultatom 13:8.

Srpski vaterpolisti će u četvrtom kolu u subotu 31. jula od 8.30 igrati protiv Hrvatske, a potom sledi susret sa reprezentacijom Crne Gore u ponedeljak 2. avgusta od 7.00 po domaćem vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari