Zlatna medalja za tekvondistkinju Mandić u finalu Olimpijskih igara 1Foto: EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić osvojila je danas zlatnu medalju u finalu takmičenja u kategoriji preko 67 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Posle prve runde Milica Mandić je vodila 5:0, u drugoj 6:3, dok je u poslednjoj, trećoj rundi rezultat bio 10:6 za srpsku reprezentativku.

Mandić se u finalu sastala sa Korejkom Da-bin Li, koja je sa 25:24 savladala Britanku Bjanku Vokden.

Milica je do finala stigla savladavši u polufinalnom meču Francuskinju Alteu Lorin.

„Korejka Da-bin Li je izuzetno dobra takmičarka, prognozirali smo da će biti u finalu. Pravi je predstavnik korejskog stila, dosta se kreće, moraćemo dobru taktiku da napravimo”, kazala je Mandić pre finalnog meča za Sport klub.

Korejka ima 24 godine, svetska je šampionka iz Mančestera 2019, a Milica ju je dobila u Rimu 2018. sa 16:14.

Milica Mandić već ima jednu zlatnu medalju sa igara, iz Londona 2012, a u Tokiju je tekvondo već doneo medalju za srpski tim: Tijana Bogdanović osvojila je bronzu.

Tok meča možete pročitati u nastavku ili na sajtu Sport kluba.

Zlatna medalja za tekvondistkinju Mandić u finalu Olimpijskih igara 2
Foto: EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Krenula je Korejka agilno, ali je Milica odgovorila na isti način i plasirala udarac nogom u glavu. Do kraja prve runde, Mandićeva je osvojila još dva boda nakon što je odbila napad i odgovorila kontrom nogom u oklop.

Prvi bod Korejka je osvojila nakon što je Milica pala, a nedugo zatim usledio je i udarac Li nogom u oklop. Neposredno posle toga, Korejka je pala, pa je Mandićeva zaradila bod za 6:3, koliko je bilo na kraju druge runde.

Treća runda donela je kulminaciju. Li se vratila u igru udarcem šakom u oklop, a zatim i udarcem nogom u oklop (6:6). Međutim, Mandićeva je momentalno odgovorila udarcem rukom u oklop za +1, da bi zatim iz kontre pogodila nogom u oklop za 9:6.

Krenula je Korejka na sve ili ništa, pokušala da udari nogom iz okreta, i pri tom pala, što je bio još jedan poen za Milicu i de fakto kraj za ogroman uspeh i novo zlato Mandićeve u sudaru sa svetskom šampionkom iz Mančestera 2019.

Altea Loran, koju je Mandićeva dobila u polufinalu, osvojila je jednu od bronzanih medalja trijumfom nad Aminatom Traore iz Obale Slonovače sa 17:8. Drugu bronzu uzela je Britanka Bjanka Volden, trijumfom nad Aleksandrom Kovaljčuk 7:3.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas zlatnu olimpijsku medalju tekvondistkinji Milici Mandić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je našoj tekvondistkinji Milici Mandić osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, u kategoriji preko 67 kilograma, i zahvalio joj se što srpska himna odzvanja svetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari