Selektor Dejan Savić izabrao vaterpoliste za početak nove Svetske lige 1Foto: STARSPORT

Tri meseca posle finalnog turnira vaterpolo Svetske lige u Beogradu počinje novo izdanje najmlađeg FINA takmičenja, a njen poslednji i najčešći šampion Srbija u odbranu titule kreće protiv Holandije, 12. novembra u Den Hagu.

I to u najjačem sastavu, jer je selektor Dejan Savić za predstojeću akciju pozvao momke koji su u spektakularnom derbiju sa Hrvatskom, uz kišnu oluju na Tašmajdanu, izborili plasman na Olimpijske igre sledećeg leta, pa oslobođeni obaveza na Svetskom prvenstvom u Kini.

– Ponovo smo u sastavu sa najiskusnijim igračima koji su posle osvojene Svetske lige dobili slobodno leto. Istina Mandić, Dedović, Ćuk, Ranđelović, Vico i Jakšić su igrali na Svetskom prvenstvu. Svetska liga je samo jedna od provera forme, prilika da se okupimo – objašnjava svoju odluku Savić, na čijem spisku se posle pet godina opet našlo mesta za golmana Stefana Živojinovića.

– Mogu da kažem da je on jedan od igrača sa šireg spiska reprezentativaca. Imao je dobru sezonu, sada igra za kvalitetan sastav kakav je Olimpijakos i računamo na njega – obrazlaže trofejni strateg „delfina“ povratak čuvara mreže na Svetskom kupu u Almatiju 2014.

Za startne bodove aktulenog evropskog prvaka boriće se još: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Miloš Ćuk (Mladost), Sava Ranđelović (OSC), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC) i Stefan Mitrović (Olimpijakos).

Inače, SL se sada igra jednokružno, a Srbija će posle gostovanja u Holandiji ugostiti Hrvatsku 29. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari