Mlada fudbalska reprezentacija Srbije imala je sreće na jučerašnjem žrebanju kvalifikacija za EP 2009. godine održanom u švedskom gradu Stokholmu.
Naime, selekcija koja je u minula tri ciklusa s uspehom učestvovala u kvalifikacijama za završni turnir EP za mlade i koju u junu ove godine očekuje nastup na završnici koja se odigrava u zemlji aktuelnih evropskih šampiona – Holandiji, nalazi se u grupi s reprezentacijama Mađarske, Belorusije, Letonije i San Marina.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije imala je sreće na jučerašnjem žrebanju kvalifikacija za EP 2009. godine održanom u švedskom gradu Stokholmu.
Naime, selekcija koja je u minula tri ciklusa s uspehom učestvovala u kvalifikacijama za završni turnir EP za mlade i koju u junu ove godine očekuje nastup na završnici koja se odigrava u zemlji aktuelnih evropskih šampiona – Holandiji, nalazi se u grupi s reprezentacijama Mađarske, Belorusije, Letonije i San Marina. Pred početak žreba u Stokholmu Srbija je shodno rezultatima ostvarenim u minulom periodu bila svrstana u prvi šešir, što je svakako uticalo i na nešto lakše protivnike u grupi 8, u koju je naša selekcija raspoređena. U kvalifikacijama će učestvovati 51 selekcija koje će se boriti za četrnaest mesta u baražu, što će zaslužiti 10 pobednika grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije. Posle toga uslediće baraž dvomeči koji će odlučiti kojih sedam selekcija će se pored reprezentacije domaćina – Švedske, koja je automatski izborila pravo učešća, naći na završnici u junu 2009. godine.

Crnogorci s Englezima i Portugalcima

Pored grupe 8, u kojoj se nalazi selekcija Srbije, kvalifikacije za završni turnir u Švedskoj će se odvijati kroz još devet grupa. Osim prve, u kojoj se nalazi šest ekipa, sve ostale čini po pet selekcija. Mlada selekcija Crne Gore, koja je pred žreb bila svrstana u poslednji vrednosni šešir, nije imala sreće na jučerašnjem žrebu. Crnogorci se nalaze u grupi 3 u kojoj će za rivale imati reprezentacije Portugalije i Engleske, standardnih učesnica završnih turnira, kao i uvek neugodne timove Bugarske i Republike Irske.

Raspored ostalih kvalifikacionih grupa je sledeći: grupa 1: Italija, Hrvatska, Grčka, Albanija, Azerbejdžan, Farska Ostrva grupa 2: Češka, Ukrajina, Turska, Jermenija, Lihtenštajn grupa 4: Španija, Rusija, Poljska, Gruzija, Kazahstan grupa 5: Holandija, Švajcarska, Norveška, Makedonija, Estonija grupa 6: Danska, Slovenija, Litvanija, Finska, Škotska grupa 7: Belgija, Slovačka, Island, Austrija, Kipar grupa 9: Nemačka, Izrael, Moldavija, Severna Irska, Luksemburg grupa 10: Francuska, Rumunija, BIH, Vels, Malta

U ovom ciklusu pravo učešća imaju igrači rođeni posle 1. januara 1986. godine, a kvalifikacije će startovati početkom juna, dok su baraž mečevi planirani za oktobar naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari