"Orlićima" (ne)će biti lako 1Foto: Starsport

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije solidno je prošla pri formiranju grupa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Italiji 2019. godine.

Uvrštavanjem među selekcije s povlašćenim statusom „orlići“ su u startu izbegli rivale s najjačom reputacijom, kao što su Nemačka, Engleska, Španija, Francuska, Portugal, imali su sreće da ih žreb ne ukrsti s nekim kvalitetnim selekcijama niže klase, kao što je Severna Irska, ali im kuglice nisu mogle „namestiti“ sve lake protivnike, pa će se za takmičenje najboljih igrača rođenih posle 1. januara 1996. godine boriti sa Austrijom, Rusijom, Makedonijom, Jermenijom i Gibraltarom.

Austrijanci su jedna od najboljih ekipa iz tzv. drugog „šešira“, Rusi potencijalno najopasnija „mina“ iz trećeg, Makedonci su najprijatnije iznenađenje prošlih kvalifikacija, kada su prvi put u svojoj istoriji dobacili do završnog turnira, dok su vršnjaci sa Gibraltara apsolutni autsajderi. S druge strane, ako budu pravi

Živković, Grujić, Lukić, Jović, Šaponjić, Pantić, Jovanović, Manojlović, Mihajlović… i neki drugi klinci, sa ili bez iskustva osvajanja evropske i svetske titule u kategoriji omladinaca, nemaju razloga bilo koga da se plaše. Šta više, spadaju u favorite u trci za prva dva mesta u sedmoj od devet grupa.

Pod uslovom da čim pre bude dobiju selektora, mada je to već trebalo da se desi, a da naslednik Tomislava Sivića posle učešća aktuelne generacije na ovogodišnjem šampionatu Starog kontinenta u Poljskoj ozbiljno prione na posao s novom postavom U-21.

Superligaši otputovali u SAD

Posle blic priprema u Beogradu, seniorska reprezentacija Srbije, ovog puta sastavljena isključivo od fudbalera iz Superlige Srbije, otputovala je na prijateljski susret sa selekcijom Sjedinjenih Američkih Država, koji je zakazan za nedelju od 22 časa po srednjoevropskom vremenu. Stručni štab Slavoljuba Muslina odveo je 18 igrača, koji će dobiti manju ili veću minutažu na Kvalkom stadionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari