Do pred sam start takmičenja u Top 16 Evrolige mnogi nisu verovali da će Partizan uspeti da dobije i jednu utakmicu u teškoj Grupi E. Trijumf nad Huventudom u Beogradu pre sedam dana osokolio je izabranike Duška Vujoševića, koji su dali sve od sebe da pobede u Pireju, na gostovanju Olimpijakosu.

Do pred sam start takmičenja u Top 16 Evrolige mnogi nisu verovali da će Partizan uspeti da dobije i jednu utakmicu u teškoj Grupi E. Trijumf nad Huventudom u Beogradu pre sedam dana osokolio je izabranike Duška Vujoševića, koji su dali sve od sebe da pobede u Pireju, na gostovanju Olimpijakosu. Nisu uspeli (79:75), bodovi koji bi im otvorili put ka drugom mestu koje vodi među osam najboljih izgubljeni su u poslednjim sekundama meča, ali ni stručni štab, ni košarkaši, kao ni navijači crno-belih nemaju razloga za razočaranje.
– Žalim zbog poraza, ali sam uprkos svemu zadovoljan kvalitetom igre i ovakva partija je uspeh. Sada se okrećemo novim utakmicama – rekao je posle meča trener crno-belih.
Košarkaši Partizana nisu igrali onako dobro kao u Beogradu protiv tima iz Badalone, ali je naročito drugo poluvreme bilo na daleko višem nivou od onog na kom su crno-beli bili na startu Top 16 protiv Grka kod kuće.
– Analizirali smo prvi meč u Beogradu, u kome je bilo nekoliko loših faktora. Spremili smo se i ispravili nedostatke, što se videlo u pirejskom duelu. Odigrali smo dobro, pokazali da imamo dobar, iako mlad tim. Odigrali smo kvalitetno u odbrani, imali dobra rešenja u napadu – kaže Vujošević.
Sa samo jednom pobedom i tri poraza Partizan je izgubio skoro svaku šansu za dalje, Olimpijakos ima skor 2-2 i nedostaje mu jedna pobeda za drugo mesto. Crno-beli naredne nedelje gostuju u Španiji, dok u poslednjem kolu dočekuju lidera CSKA. Moskovljani nemaju nijedan poraz i uz Taukeramiku jedini su tim koji je već obezbedio mesto u četvrtfinalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari