Vaterpolisti Partizan Rajfajzena večeras u Napulju (19.30), protiv domaćeg Posilipa, biju prvu od dve bitke za učešće na fajnal-foru Evrolige. Mladi tim sa Banjice već je samim plasmanom u četvrtfinale najjačeg klupskog takmičenja prebacio ovosezonski plan, ali u taboru našeg prvaka veruju da, uz mnogo borbe i malo sreće, mogu uzeti skalp jakog i bogatog italijanskog protivnika.

Vaterpolisti Partizan Rajfajzena večeras u Napulju (19.30), protiv domaćeg Posilipa, biju prvu od dve bitke za učešće na fajnal-foru Evrolige. Mladi tim sa Banjice već je samim plasmanom u četvrtfinale najjačeg klupskog takmičenja prebacio ovosezonski plan, ali u taboru našeg prvaka veruju da, uz mnogo borbe i malo sreće, mogu uzeti skalp jakog i bogatog italijanskog protivnika. Za početak, rezonuju crno-beli, dovoljan bi im bio i nerešen rezultat sa favorizovanim Napolitancima, u čijim redovima igraju i trojica vaterpolista sa ovih prostora – Udovičić, Zloković, Janović.
– Jedva čekamo da počne utakmica. Partizan je ove sezone jedna od najzapaženijih ekipa u Evropi. Kako zbog rezultata tako i zbog igara. Zadovoljni smo postignutim, ali hoćemo i više od toga. Tim iz Napulja je jedan od najkvalitetnijih u Evroligi, ali ove sezone ne igraju najbolje, što bi mogla da bude naša šansa – misli Andrija Prlainović, jedan od igrača oko kojih se vrti igra izabranika trenera Udovičića.
Uz njega, glavni golgeter srpskog šampiona Filip Filipović smatra da večeras treba steći odgovarajući kapital za revanš na prepunoj Banjici, 22. ili 23. maja.
– Posilipo jeste favorit u ovom dvomeču, ali to ništa ne mora da znači. U Napulj smo došli s ciljem da odigramo što bolju utakmicu i neporaženi dočekamo meč na našem bazenu. Ne odričemo se fajnal-fora – reči su levoruke uzdanice crno-belih.
Prisećajući se iskustva iz poslednjih duela ova dva tima, čiji je akter i sam bio, iskusni golman Nikola Kuljača insistira na mirnoći u sudaru sa vatrenom domaćom publikom i neujednačenim sudijskim kriterijumom, uobičajenim za ovakve prilike.
– Ako ostanemo hladne glave i od početka zaigramo najbolje što umemo, pritisak će biti na domaćinu. Ne smemo da izgubimo, mada bi i poraz od jednog-dva gola bio podnošljiv u krajnjem zbiru – rezonuje nekadašnji reprezentativac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari