Da se košarkaški gigant sa malog Kameldana u poslednje vreme nalazi u krizi znaju i oni koji sport tek povremeno prate. Nedavno su povučeni i prvi ozbiljniji potezi po pitanju spasavanja ugleda kluba, a prvi od njih bio je prekid saradnje sa trenerom Draganom Šakotom. Strateg koji se proslavio radom u Grčkoj, nije se snašao sa crveno – belim timom i trenerska palica predata je Stevanu Karadžiću.

Da se košarkaški gigant sa malog Kameldana u poslednje vreme nalazi u krizi znaju i oni koji sport tek povremeno prate. Nedavno su povučeni i prvi ozbiljniji potezi po pitanju spasavanja ugleda kluba, a prvi od njih bio je prekid saradnje sa trenerom Draganom Šakotom. Strateg koji se proslavio radom u Grčkoj, nije se snašao sa crveno – belim timom i trenerska palica predata je Stevanu Karadžiću. Povodom svih tih dešavanja juče je u prostorijama kluba održana konferencija za medije koju je otvorio predsednik kluba Mirko Petrović objašnjavajući zašto je došlo do prekida saradnje sa Šakotom.
– Raskid saradnje sa Šakotom je usledio pre svega zbog opterećujućih rezultata u NLB ligi, ali napominjem da je rad sa njim ipak doprineo jačanju kluba, ostvareni su značajni rezultati, osvojen Kup. Ipak, do promena je moralo doći, a izmena ima i u Upravnom odboru. Na mesto potpredsednika doveden je Branko Kovačević, zadužen za sportski deo kluba, na čiji je predlog Stevan Karadžić i imenovan za prvog trenera – kaže Petrović, posle kojeg se medijima obratio sam Kovačević.
– Moj zadatak je da snimim situaciju u stručnom delu kluba i dam sud o tome. Stalno sam na treninzima, razgovaram sa igračima, prenosim svoje iskustvo i pomažem koliko mogu. Zvezda ima kvalitetne ljude, samo želimo da sve strukture unapredimo i dovedemo do nivoa dostojnog kluba – kaže on.
Zvezda je šesta u NLB ligi, ima šanse da se preko nje domogne ULEB Kupa naredne sezone, ali je realno da u tome i ne uspe. Pored ove, postoji još nekoliko kombinacija, a najteža je svakako ona koja se tiče osvajanja titule. U Zvezdi napominju da je to od starta sezone glavni cilj, ali koliko je uz postojeći igrački kadar realno to i očekivati.
– Verujem u ove igrače, ali problem je što ih ima malo na raspolaganju. Sigurno je da ćemo, ako se ukaže prilika, pojačati igrački kadar bar za još jednog do dva člana koji bi nam pomogli u ostvarenju cilja, osvajanju titule. Imamo kvalitet da se upustimo u borbu za vrh. Naruku nam ide i to što smo završili sa Evropom, imamo vremena da se spremimo za Superligu. Videćemo da li će to biti dovoljno za titulu – poručio je Karadžić, a Kovačević dodao da se od tog cilja ne odustaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari