Osveta ili stvar principa, za jedne bruka dok druge ne zanima: Šta kažu bivši igrači Partizana o zabrani ulaska u Humsku Markoviću, Jojiću i Obradoviću 1Foto: Srdjan StevanovicStarsport

Uprava Partizana naredila je obezbeđenju sportskog centra Teleoptik i redarima stadiona u Humskoj da u objekte kluba ne puštaju bivše igrače Lazara Markovića, Miloša Jojića i Ivana Obradovića.

Čelnici crno-belih izabrali su da tako napakoste ovoj trojci zato što nisu pristali na sporazum o odlaganju isplate dugova, odnosno što su tražili da dobiju novac koji su zaradili.

Iako su ranije već izlazili u susret upravi Partizana i pristajali na odlaganje isplate duga, ovog puta im je zamereno što su na kraju morali da tuže klub kako bi naplatili dugovanja.

Direktor Miloš Vazura je u izjavi medijima objasnio kako su Marković, Jojić i Obradović to uradili neposredno pre dobijanja licence UEFA, koja je neophodna za učešće u evropskim klupskim takmičenjima.

On je dodao da nije u pitanju osveta, već princip po kojem ni jedan fudbaler koji nije pod ugovorom sa Partizanom ne može da koristi „uskuge“ Teleoptika. Ipak, potom je naveo primer Vladimira Stojkovića, koji može da trenira u „Zemunelu“ ali zato što se prethodno najavi rukovodstvu crno-belih.

Osim što se i na ovom primeru vidi da je Partizan postao provincijski klub, odnos bivših igrača crno-belih, koji su za Danas komentarisali slučaj „zabranjene trojke“ govori kakva atmosfera vlada u Humskoj i oko nje.

Bivši vezista Damir Čakar kaže da ne može da veruje šta se sve događa u klubu.

– To je bruka i sramota. Žao mi je što su ova trojica momaka morala da dožive da im obezbeđenje zabranjuje ulaz u njihov dom, jer su oni, praktično, odrasli na tim terenima. – kaže Čakar, podsećajući da su Marković, Jojić i Obradović prošli fudbalsku školu Partizana.

On dodaje da u ovom trenutku Partizan ni po čemu ne podseća na „istituciju i veliki klub“ u koji je on došao 1995. godine iz čačanskog Borca.

– Čujem se svakodnevno sa bivšim saigračima i naravno da razgovaramo o događajima u klubu. Niko od nas ne može da veruje da je Partizan potonuo ovako nisko. Jedina uteha je to što se nadamo da gore od ovoga ne može bude i da će se nešto promeniti – kaže Čakar.

Bivši vezista crno-belih Goran Trobok dodaje da je razočaran zbog situacije u Partizanu, ne samo zbog onoga što se dešava u klubu, već i među bivšim igračima.

– Kad se mi, bivši igrači sastanemo uvek se povede razovor o tome kako su neophodne promene. Međutim, isti ti ljudi, sa kojima si do juče pričao o promenama, jedan po jedan ulaze u klub na poziv uprave koju su prethodno optuživali. Zato me ne čudi ovo što su uradili ovoj trojici i postajem ravnodušan kad čujem takve vesti. Svi mi zajedno bolje nismo ni zaslužili – kaže Trobok i dodaje da ne želi više da se zamera, jer to može samo da mu donese štetu u poslu kojim se trenutno bavi.

Milivoje Ćirković ne deli ni Čakarevu ogorčenost, niti Trobokovu „poslovnu ravnodušnost“ kada je u pitanju odnos uprave prema bivšim igračima.

– Ne želim da komentarišem, to je stvar između ljudi iz uprave i ove trojice. Jesu oni moji bivši saigrači, ali to je njihov problem – rekao je nekadašnji desni bek crno-belih, koji je od decembra prošle godine zaposlen u Partizanu kao skaut. a zatim dodao:

– Lazar kaže da ne može da pije kafu u Teleoptiku… Šta ja imam s tim, šta me briga – izjavio je Ćirković za Danas.

Da podsetimo, Partizan je na ime duga isplatio Lazaru Markoviću 450.000 evra, Milošu Jojiću 260.000 evra i Ivanu Obradoviću 80.000 evra, dok je prodajom ove trojice kad su odlazili u inostranstvo zaradio oko 18 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari