Crvena zvezda, ipak, nije uspela da priredi još jedno iznenađenje i tako plej – of seriju dovede do vrhunca uzbuđenja. Prekratka klupa, oslabljen fond igrača i nepotpun oporavak nakon trećeg meča uzeli su maha i ostavili vidne posledice po tim Stevana Karadžića, čiji puleni nisu uspeli da ponove sjajnu partiju iz prethodnog duela sa večitima.

Crvena zvezda, ipak, nije uspela da priredi još jedno iznenađenje i tako plej – of seriju dovede do vrhunca uzbuđenja. Prekratka klupa, oslabljen fond igrača i nepotpun oporavak nakon trećeg meča uzeli su maha i ostavili vidne posledice po tim Stevana Karadžića, čiji puleni nisu uspeli da ponove sjajnu partiju iz prethodnog duela sa večitima. Samo su u prvih deset minuta igrali na niovu iz prošle utakmice, ali su već početkom drugog perioda Partizanovi igrači uzeli konce igre u svoje ruke i meč do kraja lagano i bez većih problema rešili u svoju korist (67:84) osvojivši šestu uzastopnu titulu prvaka države. Kada se sve sabere ne može se crveno – belima mnogo toga zameriti, naspram sebe su imali kvalitetnijeg rivala, a kada su se na sve to nadovezali i brojni kadrovski problemi i ta jedna pobeda nad večitim rivalom u prošlom odmeravanju snaga bila je veliki uspeh.
– Ovo je za nas veliki podvig, s obzirom na sve što nam se izdešavalo i ogromne probleme koje smo imali. Plasmanom u finale postigli smo veliki uspeh, čestitam igračima na odnosu prema radu i obavezama. Nadam se da će tako nastaviti i u narednoj sezoni – realan je u kratkom osvrtu na celu sezonu Zvezdin strateg.
Nakon velikog uspeha u ULEB Kupu, ali i posrtanja u Jadranskoj ligi, crveno – beli su svu snagu i energiju usmerili na domaću Superligu. Ni tu im baš nisu cvetale ruže, ali uspeli su da izbore četvrto mesto na tabeli i plasman u plej – of. Međutim, tada su krenuli veliki problemi – redom su se povređivali Kovač, Stjuart, Miloševič, na kraju i Marković… Taman kada se oporavio Amerikanac je otišao u SAD zbog privatnih problema, pre njega Mali Kalemegdan su neopravdano i bez objašnjenja napustili Tomas i Burks, Antić u drugoj utakmici finala zaradio isključujuću grešku koja ga je koštala dva meča suspenzije… pa i sama promena trenera (Šakota otišao) umnogome su odlučile Zvezdinu sudbinu. Oni su to nekako uspeli da prebrode, našli odnekud snage da se suprotstave problemima i iz svega izađu još jači. Prvi duel sa crno – belima nesrećno su izgubili, drugi zasluženo, u trećem konačno uspeli da trijumfuju. Ali danak koji je taj meč odneo video se preksinoć, kada crveno – beli jednostavno nisu imali potrebnu svežinu da bi se suprotstavili jakom rivalu.
– Rekao sam da ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage, to smo i učinili. Dali smo sve od sebe, ali više nismo mogli. Nismo stigli da se odmorimo, od samog starta se videlo da nemamo snage. Ovo je naš maksimum. Svi su nas otpisali zbog problema koje smo imali, zato posebno čestitam saigračima na zalaganju i velikoj borbenosti. S obzirom na sve to, sve što smo uradili možemo smatrati uspehom – reči su Zvezdinog kapitena Vuka Radivojevića, koji je tokom finalne serije plej – ofa pružio možda i najbolje partije u dosadašnjoj karijeri.
Na kraju, kada se podvuče crta, ono što treba da zabrine sve ljubitelje magične igre pod obručima svakako jesu nemile scene koje smo viđali tokom finalne serije na tribinama. Mnogo nereda koje su izazivala oba tabora još jednom su nas podsetili na koliko niskim granama se nalazi naš nekada najtrofejniji sport. Pod hitno treba naći rešenje kako se ovakve scene više ne bi dešavale i kako bi svi normalni ljudi mogli jednostavno da uživaju u zakucavanjima, blokadama i ostalim lepim potezima koji košarku i čine jednim od najpopularnijih sportova na planeti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari