Partizan i Crvena zvezda podelili "plen" 1 foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je sačuvao prvo mesto na tabeli Superlige Srbije, ali nije uvećao bodovnu prednost nad Crvenom zvezdom, jer je Aleksandar Katai pred kraj njihovog duela anulirao gol Bibrasa Natha iz prvog poluvremena meča na stadionu u Humskoj – 1:1 (1:0).

Baš kao što su priželjkivali navijači oba kluba, protivnici su spuštenih gardova ušli u fudbalski ring, spremni da zadaju i trpe udarce, srećom ne one ispod pojasa kako je prečesto bivalo u prošlosti (prvi žuti karton dodeljen tek pred sam kraj prvog poluvremena), a to je za posledicu imalo obostrano energičnu igru.

Možda ne sa previše lepih i dugih akcija i ne sa dosta zicer šansi, ali ni pre prvog gola meč nije bio dosadan. Uglavnom je gostujući tim diktiralo ritam i na konkretniji način tragao za vođstvom.

Dva puta mu je bio vrlo blizu, u 3. minutu kada je golman Aleksandar Popović na vreme istrčao i ušao u šut iz vida ispuštenom francuskom napadaču Loisu Dioniju, i kada je Aleksandar Katai posle bočnog dodavanja Milana Rodića glavom pogodio prečku (31).

Kako je odmicalo vreme tako je domaćin preuzimao inicijativu, da bi u jednom trenutku taj pritisak pretvorio u rezultatsku prednost. Učinio je to Bibras Natho.

Izraelac je dobio loptu na desnom boku, poveo je prema sredini, da bi posle uspelog driblinga, oštrim šutem iskosa, sa 20-ak metara iznenadio Milana Borjana.

Zvezdin čuvar mreže bio je na pravoj strani, međutim nedovoljno dug i brz da sačuva svoj bliži ugao (36. minut). Nešto kasnije malo je nedostajalo da opet bude savladan, da intervencija Sanoga na pokušaj Natha nije preletela prečku.

Živo je bilo i u nastavku; Dejan Stanković je izvođenjem jednog zadnjeg veznog (Krstičića) i ubacivanjem drugog špica (Lazetić) pokušao da pojača ofanzivnost sastava u rezultatskom minusu, dok je njegov kolega Aleksandar Stanojević tražio dupliranje razlike.

Rikardo Gomeš je poslušao šefa posle jednog kornera (48), samo je na njegovu nesreću sudija Novak Simović video ometajući faul Uroševića pre pogotka ubojitog centarfora sa Zelenortskih ostrva. Za svaki slučaj, arbitar iz Lovćenca je konsultovao video tehnologiju i kolege iz VAR sobe, pa je prvi put u istoriji večitih derbija sudijska odluka odmah prošla proveru. Ućutkavši razgoropađene „grobare“ na tribinama.

Probali su i opet nesuđeni strelac i još neke njegove klupske kolege da materijalizuju brojčanije atake, ali im to nikako nije polazilo za nogom, pa su „morali“ biti kažnjeni.

Zvezda se mučila posle primljenog pogotka, ali nije htela da se preda i taj trud joj se isplatio u 83. minutu. Milan Rodić je centrirao, a ofanzivni igrač sredine terena Aleksandar Katai asistenciju beka, glavom, pretvorio u izjednačenje.

Probali su crveno-beli i da preokrenu rezultat, a crno-beli da ponovo okrenu stvari u svoju korist, međutim nije se više niko našao dovoljno skoncentrisan i snalažljiv da pogodi pravo u „metu“, pa je bodovni plen podeljen na ravne časti.

 

Minut ćutanja za Ivkovića

Pre početka susreta, obe ekipe, sudijska trojka i svi drugi prisutni na stadionu oprostili su se jednominutnim ćutanjem od preminulog Dušana Dude Ivkovića, čije ideje i dela imaju posebno mesto u istoriji srpske, jugoslovenske i evropske košarke.

 

Svi za Radakovića

Uz poruku “Svi za Radaka“, arbitri i fudbaleri dva tima pružili su podršku Radovanu Radakoviću, nekadašnjem golmanu crno-belih. Bivši čuvar mreže se bori protiv teškog oblika karcinoma, a preko humanitarne fondacije Budi human skuplja se finansijska pomoć za njegovo izlečenje. Tako što se na njegov račun prosleđuju sve poruke pristigle na broj 3030, sa oznakom 1082.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari