Košarkaši Partizana su deklasirali Olimpiju u Ljubljani 90:76 i posle 16. kola našli se na deobi prvog mesta na tabeli sa FMP, koji je u petak slavio protiv Bosne (76:91).
– Zahvalio bih se igračima za ispunjenje svih zahteva koji su bili postavljeni pred njih. Ovo je vrlo važna pobeda protiv protivnika sa kojim smo u Evroligi igrali neizvestan meč do samog kraja.

Košarkaši Partizana su deklasirali Olimpiju u Ljubljani 90:76 i posle 16. kola našli se na deobi prvog mesta na tabeli sa FMP, koji je u petak slavio protiv Bosne (76:91).
– Zahvalio bih se igračima za ispunjenje svih zahteva koji su bili postavljeni pred njih. Ovo je vrlo važna pobeda protiv protivnika sa kojim smo u Evroligi igrali neizvestan meč do samog kraja. Prišli smo utakmici vrlo ozbiljno i sami sebi ulepšali Badnje veče – rekao je posle meča Aleksandar Kesar, koji je u ovom meču menjao suspendovanog Duška Vujoševića.
Najefikasniji u timu crno-belih bio je Predrag Drobnjak sa 18 poena, dok je Kosta Perović ubacio koš manje. Najzapaženiji kod Olimpije bio Ivica Jurković sa 22 pogotka.
Vršački Hemofarm savladao je kao domaćin ekipu Zadra 91:86, a najbolji pojedinac u redovima farmaceuta bio je Milenko Topić sa 26 poena. U svom debiju za Hemofarm posle prelaska iz belgijskog Ostendea Vanja Plisnić je za Vrščane postigao četiri poena.
– Ambicije Ostendea nisu zadovoljile moje apetite, bilo je nekoliko predloga iz Srbije i mislim da sam izabrao najbolje. Siguran sam da je ovo korak napred u mojoj karijeri – bio je kratak komentar Plisnića.

Rezultati i tabela

Rezultati 16. kola: Bosna – FMP 76:91, Split – Zagreb 73:102, Crvena zvezda – Slovan 102:79, Helios – Budućnost 94:96, Olimpija – Partizan 76:90, Hemofarm – Zadar 91:86. Sinoć: Cibona – Široki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari