Partizan i Zvezda ubedljivo u osmini finala Kupa Srbije 1Foto: Starsport (arhivska fotografija)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su sa 5:0 Dinamo iz Vranja u odloženom meču prvog kola Kupa Srbije. Izabranici Vladana Milojevića koristili su greške gostiju i zasluženo ostvarili trijumf posle reprezentativne pauze.

Vranjanci su igrali hrabro, sa visoko postavljenom zadnjom linijom i hteli su da se nadigravaju sa crveno-belima. Zvezda je znala to da iskoristi i da preko kontranapada i posle grešaka gostiju dođe do veoma ubedljive pobede. Meč je obeležio Luka Adžić koji je postigao het-trik, a Aleksandar Pešić je uz gol imao i tri asistencije.

Crveno-beli došli su do vođstva u 25. minutu kada je Adžić postigao lep gol iz slobodnog udarca. Do poluvremena gol je dao i Pešić, a zatim je dva minuta kasnije na njegovu asistenciju Adžić povisio na 3:0.

Adžić je ponovo bio strelac u 60. minutu, opet na pas Pešića, da bi u 76. minutu posle još jedne asistencije Pešića Srnić postavio konačnih 5:0. Frimpong je napustio meč ranije zbog lakšeg potresa mozga, dok je Rikardinjo zaradio distorziju zgloba.

Partizan je izbacio srpskoligaški Rtanj – 0:3 (0:1). Domaćin je dugo odolevao favorizovanom gostu. Dok Leandro Tavamba u 35. minutu nije još jednom pokazao koliko je jaka karika u ovoj ekipi, U nastavku Boljevčani su imali dve izvanredne prilike za izjednačenje, ubrzo je Jevtović realizovao najstrožu kaznu (69), a Ognjen Ožegović je u finišu pečatirao plasman u osminu finala.
Zanimljivo je da u Boljevcu juče škole nisu radile, dok su zaposleni imali skraćeno radno vreme. Na stadionu je bilo čak 5.000 navijača, iako u mestu zvanično živi nešto više od 3.000 ljudi.

Borac iz Čačka pobedio je domaću Slobodu iz Užica sa 2:1, posle preokreta. Domaći su posle 11 minuta stigli do vođstva, ali se Borac se probudio i za deset minuta postigao dva gola i plasiao se u osminu finala.
af.
KUP SRBIJE – 1/16 FINALA
Rtanj (B)- Partizan 0:3
Bežanija – Napredak 0:1
C. zvezda – Dinamo (V) 5:0
Sloboda (U) – Borac 1:2
Ranije su dalje prošli: Javor, Spartak, Čukarički, Vojvodina, Mladost, Budućnost (D), Mačva, Radnički (P), Inđija, Rad, Zlatibor i Proleter (NS). Utakmice 1/8 finala igraju se 25. oktobra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari